-20% EXTRA op jeans in de solden5

JEANS20Kortingscode activeren
Nog maar:00uur00min00sec

Dickies: urban mode met een lange geschiedenis

We schrijven 1918 wanneer de geschiedenis van Dickies begint. De Amerikanen C.N. Williamson en E.E. “Kolonel” Dickie richten samen het bedrijf U.S. Overall Company op. Deze onderneming specialiseert zich in de productie en verkoop van gevechtsklare en robuuste kleding voor het Amerikaanse leger. Wanneer enkele jaren later de familie Williamson exclusief de touwtjes in handen krijgt, dopen ze de naam om tot Williamson-Dickie Manufacturing Company. Een naam die tot op de dag van vandaag gebleven is, alhoewel de kledinglijn voor mannen misschien wel bekender is onder de naam Dickies. Na de Tweede Wereldoorlog besliste het Amerikaanse bedrijf het assortiment gevoelig uit te breiden, met casual streetwear voor het gewone publiek en werkkleding voor andere beroepen. Een goede keuze, zo blijkt, want het label is nooit populairder geweest.

Dickies heeft oog voor zijn roots

De productie en verkoop van kleding voor het leger is al enige tijd geleden stopgezet. Desondanks is de militaire invloed van die roots nog altijd zichtbaar in de typische stijl van het merk. Heel wat elementen die origineel uit de militaire sector kwamen, hebben hun weg gevonden in het dagdagelijkse assortiment als echte eyecatcher. Zo is het bekendste model broek van Dickies simpelweg een heruitgave van een voormalige legerbroek. Die vintage en stoere twist in de ontwerpen van het Amerikaanse label hebben sterk bijgedragen tot het succes en worden ook in de armen gesloten. Zo is de ontwerpserie “Vintage Originals” een inslaand succes gebleken in trendy doelgroepen zoals BMX-rijders en de algemene streetwear-sector.

Veelzijdige casual streetwear

Dickies brengt elk seizoen opnieuw diverse collecties uit die urban en stoer genoemd mogen worden. Donkere en vlot te combineren kleuren voeren de boventoon en het ontwerp is vaak vrij strak. De brede selectie kleding en accessoires van dit vintage label laten een enorme veelzijdigheid toe. Zo vind je in het aanbod tal van shirts, jeansbroeken, jassen en truien voor een echte skater look terug. Mag het allemaal net iets eleganter? Kies dan voor een van de stoere overhemden, die zowel gekleed als nog een tikje rebels zijn. Jouw look afwerken met een van de accessoires van het fashion label? Een leuke cap, kwaliteitsvolle riem en stevige rugzak wachten op jou. Dickies heeft alles in huis om je van kop tot teen te kleden.

PayPalMasterCardVISABancontactKlarnaDHLbpost
*De laagste totale prijs van de laatste 30 dagen vóór de prijsverlaging.**Gratis voor alle Nederlandse telefoonnummers. Bij oproepen vanuit het buitenland kunnen extra kosten ontstaan.***Alle prijzen incl. BTW.5) Deze actie loopt tot en met 06/07/2022 (23:59). De volledige actievoorwaarden vind je hier: https://www.aboutyou.be/actievoorwaarden