Diadora: het Italiaans label voor passievolle sporters

Het Italiaanse label van sportschoenen- en kleding, Diadora, werd reeds in 1948 opgericht door Marcello Danieli. Alhoewel het allemaal begon in de Italiaanse regio Veneto, genoot het label al snel internationale lof. In een eerste beginfase focuste het label zich voornamelijk op de productie van bergschoenen. Nadien verschoof die focus stelselmatig naar sportschoenen- en kleding in de brede zin van het woord. Met onder andere een lijn voetbalschoenen, tenniskleding, wielrenkleding en loopschoenen, maakte het label zijn droom waar. Vooral in de jaren ’80 kende het bedrijf met dit assortiment een snelle groei. Vandaag de dag is de onderneming eveneens sponsor van diverse sportteams en geniet het internationale furore. Onder andere Standard Luik (België) en FC Twente (Nederland) werden reeds door dit sportlabel gesponsord. In 2009 kwam het kledinghuis in handen van Geox, het schoenenmerk dat men vooral kent vanwege van zijn “ademende schoen”. De Italiaanse passie is echter nog steeds aanwezig in ieder modeproduct.

Italiaanse passie in iedere sport

Lang niet alleen het Italiaans nationaal elftal sport met de passie die men van een atleet verwachten mag. Door te kiezen voor Diadora, kies je voor een passievolle sportoutfit waarbij kwaliteit en degelijkheid de sportieve prestaties al snel tot een hoger niveau tillen. Natuurlijk blijven de sportschoenen het paradepaardje van dit label, toch mogen ook de andere sportoutfits er zeker wezen. Niet alleen zal je al snel indruk maken op alle andere deelnemers, bovendien zal de ongeziene kwaliteit je voorzien van het noodzakelijke comfort voor, tijdens en na de inspanningen. Met een aangepaste sportschoen voorkom je niet alleen blessures maar kan je ook gewoon voluit gaan voor de eindoverwinning. Sportman- of vrouw? Wielrenner, voetbalster, loper of atleet? Bij Diadora vind je altijd een outfit die aansluit bij jouw imago.

Diadora: een geschenk voor iedere sportfanaat

Het woord Diadora is afgeleid van het Griekse dia-dora, waarbij het delen van geschenken centraal staat. Het delen van successen, de competitieve praktijk en een portie gezond respect voor de concurrentie, staat dan ook centraal bij ieder kledingstuk van het merk. Het weet op die manier unieke collecties te presenteren die comfort en kwaliteit combineren. Diadora is daarom een uitstekende keuze voor iedereen die in stijl zijn of haar sport wilt trotseren.