Ontdek onze SUMMER SOLDEN: Tot wel -70%5


Chiemsee: vereenzelvigt functionaliteit en design in ideale vakantiekleding

Chiemsee is een modemerk met een duidelijke focus op badkleding. Het werd in 1982 opgericht door ene Martin Imdahl. Dat oprichtingsjaar is overigens geen toeval: het is de periode waarin functionele nonchalance de typische surfcultuur wist te inspireren. Bovendien was er gedurende die periode een toegenomen vraag naar badkleding dat niet alleen tegen een stootje kan maar bovendien ook heel stijlvol is. De focus op dit gat in de markt legde het label alvast geen windeieren. Zijn kleding met een focus op windsurfers ging razendsnel over de toonbanken. Intussen biedt het label ook klassieke badkleding aan met een focus op stijlvolle en kwalitatieve bikini’s. Ook zomerse shirts, sportieve handtassen, functionele rugzakken en andere accessoires werden aan het assortiment toegevoegd. Steeds ontworpen met een ruime aandacht voor vormgeving, maar een stiekeme focus op functionaliteit. Deze succesfactoren zijn dan ook in het DNA van Chiemsee gebakken.

Functionele nonchalance voor zomerse sferen

De bikini’s van Chiemsee kent men voornamelijk omwille van hun ongebruikelijke en kleurrijke vormgeving, die het voorzien van de nodige sportieve uitstraling en de vrouwelijke aantrekkelijkheid in de kijker plaatsen. Ze zijn dan ook ideaal voor een zomerse strandvakantie op een van de mooiste stranden ter wereld. Toch zijn ze stiekem ook voorzien van alle functionele eigenschappen die het succes ervan weten te verklaren. Zo houden ze de hitte goed af terwijl ze ook op koudere dagen voldoende isoleren. De vormgeving is perfect opdat ze altijd zouden passen en nooit te kort zouden schieten, letterlijk en figuurlijk. Het functionele aspect ziet men uiteraard des te beter terugkomen in de vele accessoires waarmee men naar het strand kan trekken. Liever een rugzak? Ook hier is diezelfde functionaliteit, geïnspireerd op fikse wandeltochten doorheen verre berglandschappen, een wezenlijk kenmerk.

Chiemsee heeft alles voor een aantrekkelijke strandlook

Bij Chiemsee lijkt de focus tegenwoordig op de strandkleding te liggen. Niet alleen gaat het om aantrekkelijke bikini’s maar bovendien ook om (sweat)shirts voor heren, dames en kinderen. Steeds vormgegeven in aantrekkelijke en zomerse kleuren. Bovendien gemaakt op basis van aangename stoffen opdat ze gewoon boven je badkleding kunnen gedragen worden. Kies je voor een intensieve sportvakantie? Dan kan je uiteraard gaan voor de functionele surfkleding. Is al dat zonnekloppen helemaal niks voor jou? Weet dan dat Chiemsee zich stiekem ook steeds meer op andere segmenten richt, waarbij de collectie aan skikleding misschien wel de meest verrassende is.

PayPalMasterCardVISABancontactKlarnaDHLbpost
*De laagste totale prijs van de laatste 30 dagen vóór de prijsverlaging.**Gratis voor alle Nederlandse telefoonnummers. Bij oproepen vanuit het buitenland kunnen extra kosten ontstaan.***Alle prijzen incl. BTW.5) Voor deze actie gelden geen speciale voorwaarden https://www.aboutyou.be/actievoorwaarden