Naar hoofdinhoud gaan
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje
Alle producten van BUFFALO530

Buffalo: het label van de bekende cowboylaarzen

Het kledingmerk Buffalo werd in 1979 opgericht door Michael Conradi, maar draagt eigenlijk al een langer verhaal met zich mee. Dat verhaal begint in de eerste helft van de jaren zeventig, als de cowboylaarzen door zowel jong als oud gedragen worden. Dit modelabel draagt het Wilde Westen in hart en nieren en begint aanvankelijk dan ook met de productie van zijn Buffalo-schoenen, naar het voorbeeld van de cowboylaarzen. Tot op heden heeft dit label zijn hoofdkantoor in Hochheim, Duitsland. Toch heeft het zijn assortiment de laatste jaren steeds verder uitgebreid. Zo beschikt het over sportschoenen in talloze kleurencombinaties, net als winterklare varianten, enkellaarzen en elegante pumps.

Een modelabel met een eigen karakter

Down-to-earth maar boordevol speelse details: deze kenmerken typeren het modelabel Buffalo. Men ziet het voornamelijk terugkomen in zijn modieuze vrijetijdskleding maar eigenlijk ook in zijn casual blazers en zakelijke broeken. Want wie zegt dat zakelijke kleding niet een tikkeltje jeugdig en speels mag zijn? Het beste voorbeeld vindt men echter bij de zwemkleding of de lingerie waarmee je de persoonlijke troeven des te beter weet te accentueren. Want speels mag inderdaad ook sexy zijn. Toch gaat dat speelse karaktertrekje niet ten koste van de kwaliteit, aangezien enkel de meest hoogwaardige materialen gebruikt worden voor de productie van de diverse collecties. Tot slot tonen de klassieke cowboyschoenen, waarmee het allemaal ooit begon, als geen ander aan dat down-to-earth modestukken allesbehalve saai hoeven te zijn.

Een feel-good-outfit met Buffalo

Het assortiment van Buffalo is vandaag de dag duidelijk veel ruimer dan waar het ooit mee begon. De schoenencollectie is nog steeds de belangrijkste basis voor het label. Het liefste maken de designers schoenen met een echte wow-factor. Dit betekent dat ze niet bang zijn voor mettallics, opvallende hakschoenen en sexy pumps. Alle schoenen hebben een opvallend element waarmee jij een outfit naar een hoger niveau kunt tillen. Deze modecollectie is dan weer een mooie toevoeging op de trendy schoenen die de ontwerpers maken. Het Duitse merk Buffalo heeft duidelijk alles in huis om jouw eigen feel-good-outfit van kop tot teen samen te stellen.