Boxfresh: schoenenmode vers uit de doos

Het Londense modelabel Boxfresh werd in 1989 door Roger Wade opgericht. De naam is een referentie naar het fenomeen van vers verpakte schoenen die je voor het eerst uit de doos haalt. Het mag dan ook duidelijk zijn dat de missie van bij de start was om voor frisse en innovatieve mode te zorgen. Inspiratie werd niet alleen geput uit de hiphop scène, maar ook uit de vele subculturen van de tijd. Goths, punkers, skinheads en hiphoppers hadden allemaal hun eigen en duidelijke stijl. De rest van de bevolking? Die moest het stellen met een casual stijl die op zijn zachtst gezegd saai was. Boxfresh stelde zich tot doel dat te veranderen. Zij wilden een grote collectie casual sneakers maken voor stoere mannen die zelfverzekerd zijn en een voorliefde voor streetwear hebben. Uitdagende designs recht uit het hart van de stad zijn nog steeds het grote succesnummer van dit label.

Sneakers in alle mogelijke uitvoeringen

In de beginjaren koos Boxfresh resoluut voor een opvallende en eigen stijl. Vintage graphic prints en de eigen bijzondere ontwerpen vonden hun weg richting de schoenen. Gaandeweg groeide samen met het succes het assortiment sterk tot de brede selectie die er vandaag de dag is. De kwaliteitsvolle schoenen van het merk variëren van klassieke low cut sneakers tot elegante schoenen die niet zouden misstaan onder een geklede broek. Aardetinten en matte kleuren voeren de boventoon in de selectie kleuren, maar er is zeker ook plaats voor pasteltinten en een opvallende kleurencombinatie. Het eenvoudige design zorgt ervoor dat de Boxfresh sneakers en andere modellen van Boxfresh geknipt zijn om te combineren met verschillende outfits.

Een urban gevoel met Boxfresh

Sneakers zijn de laatste jaren zonder enige twijfel uitgegroeid tot de meest veelzijdige schoenen die er bestaan. Ze worden gedragen bij een geklede look voor een casual element, stralen sportiviteit uit en zitten ook gewoon comfortabel. De sneakers van Boxfresh brengen die veelzijdigheid naar een geheel nieuw niveau door de gevarieerde styling. Trek een paar minimalistisch ontworpen sneakers aan onder een jeansbroek voor een casual look. Of heb je misschien liever een preppy model waarmee je comfortabel en toch stijlvol op het werk mee kan aankomen? De lichtgewicht schoenen van het Britse merk bieden een hoge kwaliteit en een aantrekkelijke veelzijdigheid. Ben je nog op zoek naar nonchalante schoenen gemaakt van topmaterialen zoals leer? Dan is Boxfresh het label voor de stijlbewuste man.