Blutsgeschwister: mode die wil betoveren

Het Duitse merk Blutsgeschwister werd in 2001 opgericht werd door Katrin Ziegler in het fijne Stuttgart. Haar missie was vanaf dag 1 om mode op de markt te brengen die net wat anders was dan normaal. Mode voor vrouwen die zo weggelopen lijkt uit een sprookjeswereld van bloedzusters en magie. Fantasierijke verhalen en typisch Duitse elementen vormen de inspiratie van de ontwerpen en er wordt ook veel aandacht aan eerlijke productie gegeven. Een stijl en aanpak die blijkbaar succes heeft bij een groot publiek, want in 2009 kon het label de oversteek naar Berlijn maken en vandaag de dag is er internationaal succes. Enkele jaren geleden werd bijvoorbeeld ook een kinderlijn gelanceerd en ook voor leuke accessoires ben je bij Blutsgeschwister aan het juiste adres.

De typische elementen van Blutsgeschwister

Blutsgeschwister maakt kleding van een duurzame kwaliteit voor een specifieke doelgroep. Ook al ligt de focus op unieke stukken en mode die anders is, toch zijn er zeker en vast enkele typische elementen in de collectie terug te vinden. Zo komen het kruis, het hart en het anker vaak terug als ontwerp op de kleding. Niet toevallig vormen deze elementen ook het logo van het label. Daar zit overigens een reden achter: deze symbolen staan voor geloof in het individu. Even kenmerkend is het gebruik van nauwsluitende snitten, verrassende kleurencombinaties en opvallende patronen. De mode van Blutsgeschwister is mode die je zo eruit kunt pikken. En is dat niet net de bedoeling van een bloedband?

Het creëren van eigen trends

Het zou fout zijn om Blutsgeschwister een merk te noemen dat de trends volgt. Het is een fashion label dat een eigen koers vaart en zijn eigen trends maakt. Binnen die eigen aanpak is er meer dan ruimte genoeg om jouw eigen stijl en accenten te leggen. Niet voor niets komen er elk seizoen opnieuw nieuwe collecties uit. Collecties waarmee je je van top tot teen kunt kleden in de unieke stijl van het opvallende label, of waarvan je één van de basics als eye-catcher van jouw outfit kunt maken. Sprookjesachtige jurken, t-shirts, topjes, overhemden en bomberjacks behoren allemaal tot de collectie. Jouw outfit nog afwerken met een leuk accessoire zoals een handtas? Ook die vind je bij Blutsgeschwister terug.