Base London: modern-klassieke oplossingen voor iedere herenvoet

Base London is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, gevestigd in het Britse Loughton. Het label werd in 1995 opgericht met als doel te beantwoorden aan de behoeften van de moderne Britse herenvoet. Toen werd de Britse schoenenmarkt immers nog gekenmerkt door eenvoudige labels en dure designerproducten. Dit merk trachtte een alternatief te bieden voor het midden- tot hoogsegment. Een alternatief waarbij zelfs uitgesproken smaken bevrediging kregen. Dit situeerde zich allemaal in een tijdsperiode waarbij nieuwe magazines zich focusten op de “nieuwe man” die zich ook graag een unieke stijl wist toe te meten. Uiteraard lag ook dat gegeven mee aan de basis voor het snelle succes. Intussen heeft het label een uitgebreide afzetmarkt in onder andere Australië, Canada, de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Duitsland en België.

Base London is thuis in verschillende stijlen

Al van in zijn beginjaren dacht Base London niet in stijlen. Ook vandaag de dag is dat nog steeds niet het geval. Voor Base London zijn er immers geen stijlen, enkel doelgroepen. De schoenen kunnen dan ook soms casual, zakelijk of eerder sportief genoemd worden. Hoe dan ook gaat het iedere keer opnieuw om een uniek design dat aansluit bij de wensen van het middensegment, een ultieme kwaliteit dat gegarandeerd wordt door de vele kwaliteitscontroles en een duidelijke focus op de kleinste details. Natuurlijk steeds voor een betaalbare prijs die iets hoger ligt dan wat men ziet bij de zogenaamde massalabels maar toch stukken lager dan die van de gekende designerschoenen. Kortom: Base London baseert zich steeds op de wensen van de moderne man.

Klassieke schoenen met een moderne uitstraling

Alhoewel dit label niet graag denkt in categorieën, kan je hun schoenen toch omschrijven als een tikkeltje klassiek maar met een moderne hint. Vaak wordt gekozen voor een basis van kwalitatief leer en een afwerking met een unieke verfkleur. Toch hoeft dat geen verplichting te zijn. Ongeacht of je nu kiest voor de veterschoen of voor de boots, steeds werd het klassieke design voorzien van een modieuze toets. Die afwerking zorgt ervoor dat je de schoenen voor iedere gelegenheid dragen kan, zowel op kantoor als in de bar. Niet voor niets hanteert Base London de befaamde regel “work hard, play harder”.