-20% EXTRA op jeans in de solden5

JEANS20Kortingscode activeren
Nog maar:00uur00min00sec
Alle producten van ASICS SportStyle57

Asics Tiger: sportieve streetwear voor verschillende kledingstijlen

Asics Tiger werd opgericht door ene Onitsuka Kihachiro. Eigenlijk heette het bedrijf bij zijn oprichting in 1949 nog Onitsuka Co Ltd. De oprichter was een tweeëndertigjarige voormalige Japanse officier die na afloop van de Tweede Wereldoorlog de naoorlogse jeugd wilde inspireren. Hij wilde dat doen door wat hem ook zelf altijd trots wist te maken: sportieve prestaties. Al van in zijn beginjaren ging het voornamelijk om de productie van sportschoenen. Zijn basketschoenen genoten in 1950 heel wat belangstelling en kregen voor de eerste maal de benaming ‘Tiger’ mee. Toen de Boston Marathon in 1951 gewonnen werd door een atleet die de schoenen van Onitsuka Co Ltd droeg, bleek het succes helemaal los te barsten. In 1955 waren de schoenen al verkrijgbaar in meer dan vijfhonderd Japanse winkels. In 1963 vertrok uiteindelijk de eerste lading schoenen naar de Verenigde Staten waar het een echte groeimarkt aantrof. Het succes zorgde ervoor dat het label tegenwoordig mondiaal aanwezig is. Tegenwoordig is er echter wel een duidelijke scheidingslijn tussen Asics Tiger en Asics. Waar die eerste zich voornamelijk focust op lifestyleschoenen met een sportieve uitstraling, doet Asics dat op sportschoenen voor competitieve prestaties. Die scheidingslijn zorgde ervoor dat Asics Tiger uiteindelijk uitgroeide tot een van de bekendste sneakermerken ter wereld.

Sneakers & Streetwear van Asics Tiger

Bij Asics Tiger is het niet eenvoudig om een welomlijnde typestijl te formuleren. Ze kiezen immers voor een ruim assortiment aan sneakers voor heren en dames. Hierbij hanteren ze uiteenlopende stijlen waardoor sommige modellen perfect met bloemetjes kunnen gesierd zijn terwijl andere varianten dan weer eerder stoer en rebels ogen. Bovendien komt deze Aziatische tijger voortdurend met nieuwe collecties op de markt die zich steeds op een bepaalde stijl focussen. Zo is er bijvoorbeeld de vaak voorkomende collectie GEL-Quantum met sportieve designs boordevol lijnen en subtiel verwerkte kleurschakeringen. Opvallende kleuren zijn daarbij niet vreemd.

Competitief op ieder vlak

Bij Asics Tiger willen ze de beste zijn in alles wat ze doen. Daarom doen ze voortdurend onderzoek naar nieuwe technieken die het (loop)comfort helpen te verbeteren. Toch nemen ze hierbij ook hun verantwoordelijkheid op. De beste zijn, impliceert nu eenmaal verantwoord omgaan met de omgeving. Dat doen ze door nieuwe materialen te introduceren die een verminderde uitstoot kennen tijdens het productieproces, uiteraard zonder afbreuk te willen doen aan het comfort en de stijl van de schoen. Zo maakt Asics Tiger de beste schoenen voor jou en voor de wereld om ons heen.

PayPalMasterCardVISABancontactKlarnaDHLbpost
*De laagste totale prijs van de laatste 30 dagen vóór de prijsverlaging.**Gratis voor alle Nederlandse telefoonnummers. Bij oproepen vanuit het buitenland kunnen extra kosten ontstaan.***Alle prijzen incl. BTW.5) Deze actie loopt tot en met 06/07/2022 (23:59). De volledige actievoorwaarden vind je hier: https://www.aboutyou.be/actievoorwaarden