ARMEDANGELS: het duurzaam alternatief voor fast fashion

ARMEDANGELS is een Duits label dat de strijd aangaat tegen fast fashion: kleding gemaakt aan snelle productietijden, in ondermaatse arbeidsomstandigheden, met een te laag loon en bovendien ook verkocht aan dumpingprijzen. Dit Duits label pakt dat aan op diverse domeinen. Zo kiezen ze bijvoorbeeld voor basisproducten met een biologische oorsprong (100% biokatoen) die voldoen aan de strikte kwaliteitsvereisten. Indiase landbouwers die overstappen naar verantwoorde landbouwmethoden krijgen van hen een normaal loon waarmee hun kinderen gewoon naar school kunnen gaan. Op die manier is ARMEDANGELS niet alleen een basic kledingmerk voor heren en dames maar zet het zich ook in voor mens en natuur.

ARMEDANGELS is een keuze voor moderne en tijdloze ontwerpen

Wat vandaag hip is, is dat morgen misschien niet meer. Ook dit is een kenmerk van fast fashion. Om die reden kiest dit Duits label er niet voor om modetrends te volgen die gaan zoals ze kwamen: snel en genadeloos. ARMEDANGELS streeft dan ook ontwerpen na die het niet alleen gisteren maar ook vandaag en morgen goed zullen doen. Eenvoudig is dat natuurlijk niet en aan ieder kledingstuk gaat dan ook een grondige selectieprocedure vooraf. Natuurlijk krijg je er dan wel een pareltje voor in ruil dat wasbeurt na wasbeurt blijft meegaan. Letterlijk en figuurlijk, want door te kiezen voor kwalitatieve basismaterialen en grondige kwaliteitscontroles weet dit label de levensduur van haar kledingproducten sterk te verhogen. Natuurlijk zijn haar kledingproducten soms wat duurder dan deze van andere merken, maar in de praktijk weet zich dat door zijn langere levensduur goed te compenseren. Een eenvoudig gebruik van kleuren, af en toe een eenvoudige sierlijke tekening of misschien een bloemetje: steeds staat het tijdloos karakter centraal.

Kleding waarin je je terecht goed mag voelen

Met kleding van ARMEDANGELS mag je met een goed gevoel de catwalk op. Niet alleen omwille van zijn verantwoord karakter of de hoogwaardige kwaliteit, ook gewoon omdat je altijd wel goed voor de dag zal komen. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze tussen leuke shirts die je op een short of jeans dragen kan. In de winter zijn er dan weer heerlijke truien die scheerwol en biologisch katoen combineren. Hierbij kan je kiezen voor een extra grote gebreide muts of houd je het eerder casual met een stoffen broek. En 's zomers? Dan zijn er weer de sierlijke jurken en rokken die je al dan niet met broekkousen dragen kan. Bij ARMEDANGELS kies je steeds voor een stijlvolle look waarbij je ook van een goed gevoel genieten mag.