A.S.98: waar milieuvriendelijk leder tot het DNA behoort

A.S.98 werd in 1972 opgericht door Piero Iliosi. Dit schoenenlabel vormt een onderdeel van de zogenaamde Olip Group, een merk dat zelf het levenslicht zag in de jaren tachtig en dat sterk inzet op de kwaliteit van zijn producten. Het label heeft zijn hoofdkantoor in Colà di Lazise, te situeren in de buurt van Vernona (Italië). Bovendien beschikt het ook over een fabriek in Bosnië. Er werken meer dan 1200 mensen, die dagelijks ruim zesduizend schoenen produceren. Alhoewel de productie tegenwoordig in Bosnië plaatsvindt, worden alle basisproducten uit Italië geïmporteerd. Zo ook het kwalitatief hoogwaardige leder dat kenmerkend is voor de kwaliteit van dit label. Dit label is frequent aanwezig op de grootste schoenenshows ter wereld, gaande van de show in Milaan tot deze in Las Vegas of Moskou.

Een label met persoonlijkheid

A.S.98 omschrijft zichzelf als een label met persoonlijkheid. De makers vinden dan ook dat zij, die unieke mode ontwikkelen, ook over een unieke persoonlijkheid moeten beschikken. Een persoonlijkheid die je niet kan aanleren op de designschool. De schoenen van A.S.98 getuigen dan ook altijd van de unieke, non-conformistische creativiteit van de ontwerpers. De passie van de designers zorgt ervoor dat ze iedere schoen als een kunstwerk aanzien die in alle nobelheid hun handtekening dragen mag. Toch kan men de collecties van A.S.98 heel ruim noemen, dankzij de grote verscheidenheid aan persoonlijkheden die binnen dit bedrijf alle vrijheid krijgen. Het is hier waar robuuste exemplaren, afgelijnde modellen en scherpe kantjes elkaar voortdurend lijken af te wisselen. Het voordeel voor de consument: een extra grote keuze, opdat er altijd wel een exemplaar te vinden is die perfect lijkt aan te sluiten bij de gewenste stijl.

De bijzondere stijl van A.S.98

Alhoewel de ontwerpers bij A.S.98 de nodige vrijheid krijgen, zijn er toch bepaalde constanten die vermeldenswaardig zijn. Zo wordt steeds gekozen voor schoenen van uitermate kwaliteit, waarbij het gebruik van kwalitatief hoogwaardig leder steeds wordt aangemoedigd. De focus dient bovendien ook steeds te liggen op jonge heren en dames die bewust omgaan met hun stijl. Die bewustheid strekt zich tot verschillende domeinen, waardoor ook steeds gekozen wordt voor een milieubewust ontwerp en productieproces. Men ziet hetzelfde terugkomen bij de tassen die dit label op de markt brengt. De schoenen en tassen van A.S.98 maken in al hun creativiteit overduidelijk het verschil.