Naar hoofdinhoud gaan

Nike Air Force

NIKE Air Force - een blijvende favoriet in bijna 2000 variaties

NIKE Air Force is de stijlgarant onder de sportieve vrijetijdsschoenen en de koning onder de sneakers. Iedereen kent de sneaker met de beroemde Swoosh. De schoen die waarschijnlijk in bijna elke schoenenkast staat. De Swoosh is het unieke symbool van de schoenen- en sportartikelenfabrikant NIKE. De beroemde schoen is nu verkrijgbaar in bijna 2000 verschillende varianten - het onmiskenbare ontwerp maakt de NIKE Air Force voor dames, heren en kinderen tot de bestverkochte sportschoen aller tijden.

De casual schoen met luchtgevulde tussenzool

Het NIKE Air Force-verhaal begon in 1982 toen Bruce Kilgore, ontwerper en voormalig beeldhouwer, de Air Force 1 ontwierp voor het Amerikaanse sportlabel. De schoen was oorspronkelijk een basketbalschoen, maar bood een geheel nieuw niveau van demping dankzij de NIKE Air-technologie die voor het eerst werd gebruikt. Voor de professionele basketbalspelers was het model met luchtgevulde tussenzool en laterale demping al snel onmisbaar. Atleten waren enthousiast omdat de schoen hen beschermde tegen blessures tijdens de constante opeenvolging van stuiteren en stoten en hun prestaties op het veld verbeterde. In de loop der decennia nam de vraag naar de Air Force 1 als vrijetijdsschoen toe. In reactie hierop bleef NIKE nieuwe looks ontwikkelen voor de iconische schoen, en verraste sneakerfans met nieuwe functies, nieuwe materiaalmixen en spannende kleuren. Air Force van NIKE is gewoon een schoen voor de eeuwigheid. Toen en nu dragen modebewuste mensen en trendsetters over de hele wereld het. Atleten, muzikanten en Hollywoodsterren combineren hun outfits met deze sneaker. Hoog, laag of midden? De NIKE Air Force is er in veel verschillende variaties.

De Air Force Shadow - NIKE's upgrade van een klassieker

De NIKE Air Force Shadow voor dames komt in stijlvolle kleurstellingen na een make-over van het icoon. De tussenzool van schuim en de ingekeepte buitenzool zorgen voor lichtgewicht, flexibel en comfortabel draagcomfort. De onmiskenbare vorm is gebleven. Met dezelfde legendarische vorm als de originele Air Force 1 en een iets grotere tussenzool, speelt deze schoen met proporties terwijl het nog steeds een echte NIKE Air Force is, gewoonweg onmiskenbaar. Je krijgt de Air Force Shadow van NIKE in felle tinten zoals roze, blauw en geel in combinatie met wit. Opvallend is het klassieke vetersluitingontwerp en een plateauzool over de hele lengte, waardoor je optisch langer lijkt en je benen iets slanker lijken. De mix van leder en synthetische materialen voelt aangenaam op de huid. Tot slot wordt het It-stuk afgerond door de nestelringen, lipjes en het onmiskenbare Swoosh-design, die allemaal in een dubbele uitvoering verschijnen.