Kendall voor ABOUT YOU – nu live5

Nog maar:00HRS00MIN00SEC
Kokerjurken voor dames141

Kokerjurken: laat jouw elegantie uit de koker komen

Vrouwen houden van kokerjurken en eigenlijk behoeft dat weinig duiding. Wat is immers leuker dan voor de kledingkast te staan, even rond te kijken, een kledingstuk te grijpen en meteen de perfecte outfit te creëren? Deze jurk laat zich omschrijven als een allrounder. Niet alleen omdat hij uit een enkel stuk bestaat en je slechts een enkel paar schoenen nodig hebt om van jou een business queen te maken. Nee, kokerjurken hebben veel meer te bieden dan enkel dat.

Foedraaljurken en hun eigenschappen

De meest opvallende kenmerken van kokerjurken zijn hun strakke en figuurzachte snits, voorzien van een horizontale taillelijn. Naast de typerende taillescheiding vindt de kokerjurk ondersteuning in de eenvoudige halslijn, waar zowel rond als puntig welgekomen begrippen zijn. Toch zijn er ook heel wat verschillen op te merken tussen de diverse kokerjurken. Zo zijn er bijvoorbeeld modellen met korte mouwen terwijl anderen kiezen voor brede bandjes of die helemaal achterwege laten. Ook op vlak van lengte is geen enkele foedraaljurk identiek. Meestal strekt de kokerjurk zich immers tot aan de knie, maar er zijn ook varianten die daar enkele centimeters bij of af doen. Natuurlijk denk je bij de kokerjurk meteen aan legendes als Jane Fonda en Audrey Hepburn, de eenvoudige basis biedt dan ook de reputatie van nobel en stijlvol te zijn. Misschien is dat nog wel het beroemdste kenmerk van de kokerjurk: ze zijn geschikt voor een breed aantal gelegenheden, gaande van een huwelijksfeest tot gezellig dineren op restaurant. De populariteit van kokerjurken verklaart zich zo eenvoudig.

Hoe kies je een geschikte froedaaljurk?

Kokerjurken kunnen eenvoudig ingezet worden voor verschillende stijlen en gelegenheden. Voor het dagelijkse bedrijfsleven zijn vooral de modellen met discrete snits en donkere, overdekte kleuren een aanrader. Zij kunnen aangevuld worden met een kort jasje of een blazer. Wie een stoer accent wil toevoegen, kiest voor getailleerde naden. Tijdens een romantische date gaat de voorkeur naar een nauw gesneden mouwloze kokerjurk. Dat exemplaar maakt jouw look extra vrouwelijk en laat ook jouw rondingen beter tot uiting komen. En in de winter? Dan combineer je jouw kokerjurk toch gewoon met zwarte panty’s en rustieke leren laarzen! Voor ieder seizoen en voor iedere stijl vallen er wel geschikte kokerjurken te vinden.