Urban Classics logo
Urban Classics Curvy logo

Urban Classics: basics met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Urban Classics werd in 2001 opgericht in de Hessense gemeente Ober-Ramstadt (Duitsland). Het is hier dat Tim Brecht zich focuste op de oprichting van een eigen modelabel. Hij wilde dat doen door een harmonieus geheel te brengen van vooruitstrevende stijlen, eerlijke prijzen, hoogwaardige kwaliteiten en een basic uitstraling. Hierbij focust hij zich voornamelijk op een doelgroep die met een doorsnee budget toch optimale kwaliteit in huis wil halen. Toch weet Urban Classics vaak een eigen visie op kleding te hanteren. Ze doen dat bijvoorbeeld met eigen ontwerpen die soms uitgroeien tot echte trendsetters. Vaak kiezen ze voor een mix van klassieke basics, opvallende mode highlights en trendy kledingstukken die echter niet graag opvallen. Die ongewone combinatie weet er alvast voor te zorgen dat het label altijd wel iets in huis heeft voor de stijlvolle urban consument.

De mannelijke styles van Urban Classics

De ontwerpers van dit Duitse label weten wat hun doelgroep inspireert. Daarom kiezen ze steevast, zoals de naam Urban Classics al doet vermoeden, voor echte klassiekers op basis van eenvoudige kleuren en zonder de toevoeging van al te veel extravagante details. Natuurlijk kan dat laatste zeker aanwezig zijn en soms weten ze zo zelf een trend op poten te zetten, toch is het eerder uitzondering dan regel. Het label focust zich voornamelijk op de alledaagse mannelijke look, waarbij heren zich veilig kunnen voelen in hun eigen elegantie en stijl. In de mannenlijn vind je bijvoorbeeld casual broeken, gezellige jasjes en coole sweaters. Het gaat met andere woorden om een breed assortiment dat zowel toegankelijk is als casual workwear maar evenzeer voor de fikse wandeling naar de sportschool. Van een rockende biker tot een eigentijdse zakenman: steeds zullen ze bij Urban Classics kwalitatieve kledingstukken vinden die, zonder eruit te moeten springen, de basis zullen vormen voor de aan te nemen stijl.

Alles wat een vrouwenhartje begeert

Urban Classics heeft lang niet alleen mode voor heren. Met haar vrouwenlijn garandeert het een goed figuur voor iedere gelegenheid. Vaak gaat het om kledingstukken met een sportieve look die nooit overdressed zullen zijn. Het zijn echte basics waarbij vooral de jumpsuits populariteit genieten. Ze kunnen eenvoudig gecombineerd worden met allerhande modestijlen, waardoor ze zowel op sneakers als hoge hakken passen. En de kwaliteit? Die is zoals steeds uitmuntend. Een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding is nu eenmaal waar Urban Classics altijd garant voor staat.