Steve Madden en zijn creatieve schoenen

Steve Madden richtte in het jaar 1990 zijn gelijknamige merk op. Met een investering van slechts 1100 dollar verkocht hij zijn eerste schoenen vanuit zijn eigen wagen. Zijn doel was om creatieve en opvallende ontwerpen in de schoenenindustrie te brengen. Tegenwoordig is Steve Madden een van de bekendste merken ter wereld en dat is deels te danken aan de enorme variatie die wordt aangeboden. Alle schoenen hebben echter één ding gemeen, namelijk een gedurfde uitstraling en een design dat zowel classy als urban oogt. Het aanbod gaat van schoenen voor vrouwen en mannen tot accessoires. Daarbij komt Steve Madden keer op keer met nieuwe, verrassende en gevarieerde collecties.

Damesschoenen in uiteenlopende stijlen

Het gamma schoenen voor vrouwen is erg uitgebreid; van gewone sneakers tot hakken, platte schoenen en laarzen, elke categorie omvat uiteenlopende modellen voor verschillende situaties. Er zijn dan wel grote verschillen qua design en afwerking, toch hebben alle schoenen een gelijkaardige uitstraling, zoals dat bij de sneakers duidelijk wordt. Compact, jeugdig en comfortabel zijn kenmerken die bij schoenen als Lion en Brody duidelijk naar voor komen. Het merk heeft lage sneakers, platform sneakers en wedge sneakers, ofwel in een eenvoudige kleur ofwel met opvallende prints zoals bloemen. Hakken behoren natuurlijk ook tot de collecties van Steve Madden; sandaalhakken, waaronder de Carson collectie, hebben een feestelijke look en vallen ongetwijfeld meteen op bij een outfit. Andere modellen zijn dan weer iets klassieker door bloemenpatronen en een lagere hak. Ten slotte zijn er ook verschillende soorten laarzen voor dames. Sexy, leren modellen tot aan de knie of classy laarzen die iets formeler ogen.

Herenschoenen en accessoires van Steve Madden

Het aanbod voor heren is dan misschien wel iets kleiner, toch zij er nog steeds heel wat mogelijkheden. De sneakers kenmerken zich eveneens door het compacte design en de witte zool. Er zijn zowel sobere als fijn afgewerkte sneakers, elk voor een andere stijl. Aan de andere kant zijn er dan weer heel wat nette schoenen verkrijgbaar, zoals de Vesey modellen met zijn klassieke afwerking. Accessoires zoals tassen en zonnebrillen zijn ten slotte ook een mogelijkheid. Van flashy paarse zonnebrillen tot een zwarte handtassen met een gedurfd design en afwerking, Steve Madden heeft voor elke stijl wat wils.