Schott NYC: streetwear uit The Big Apple

Schott NYC specialiseert zich in casual streetwear dat kan teren op een lange geschiedenis. Het merk werd opgericht door de broers Irving en James Schott, die als zonen van Russische immigranten hun American Dream probeerden waar te maken. Met een oorspronkelijk assortiment dat uitsluitend bestond uit regenjacks gingen ze in 1913 voor het eerst van deur tot deur om ze te verkopen. Het grote succes kwam pas na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. De broers Schott grepen hun kans en introduceerden zich als fabrikant van pilotenjassen aan het Amerikaanse leger. Na de oorlog drong het label door in diverse subculturen en werd het assortiment ook gevoelig uitgebreid. Vandaag de dag kan je naast de iconische jassen ook tal van andere casual kledij op de kop tikken.

Schott NYC zorgt voor een rebels tintje

Het succes van Schott NYC heeft alles te maken met de unieke en stoere stijl die tijdens en na de Tweede Wereldoorlog tot ontwikkeling kwam. De stevige leren (leger)jassen stralen rock & roll uit. Niet toevallig is James Dean dan ook een van de bekendste dragers van dit enigszins alternatieve merk. Ook vandaag de dag is de leren jas nog altijd de focus van de collectie, maar zijn de keuzemogelijkheden sterk uitgebreid. Zo kan je ook shirts, tussenjassen en sweatshirts ontworpen in de geest van het merk in het assortiment terugvinden. Een casual streetwear stijl waar vaak de naam van Schott NYC op geprint staat en het gebruik van kleur niet schuwt.

Kwaliteit voor alle doelgroepen

Sinds de beginjaren heeft Schott NYC veel aandacht voor de kwaliteit van hun collectie. Dat is dan ook de reden dat er werd gekozen om de focus op hoogwaardig en duurzaam leer te leggen. De tijdloze en casual mode van het label biedt een goede pasvorm en een comfortabel gevoel. Eigenschappen waar je lange tijd van kunt genieten dankzij de duurzaamheid. Oorspronkelijk produceerde Schott NYC uitsluitend mode voor mannen, maar daar zijn ondertussen ook collecties voor vrouwen en kinderen bij gekomen. Als je op zoek bent naar een kwaliteitsvolle jas in een stoere streetwear stijl die je aan New York doet denken? Dan hoef je niet verder te zoeken dan Schott NYC.