ROYAL REPUBLIQ: waar vakmanschap en inventiviteit elkaar ontmoeten

Het jonge modemerk ROYAL REPUBLIQ werd in 2006 werd opgericht in het Deense Kopenhagen. Tegenwoordig heeft het echter niet langer z’n hoofdkantoor in Kopenhagen maar in Amsterdam. De unieke zienswijze van dit label vind je nog steeds terug in z’n unieke naamgeving. Zo verwijst het woord ‘royal’ naar het diepe respect voor de antieke monarchale tradities. Het tweede woord brengt dan weer een eigenzinnige toevoeging die moet aangeven dat haar ontwerpers toch durven te veranderen, een open geest hebben en een unieke balans zoeken tussen authenticiteit en moderne trends. Niet voor niets blijkt ieder kledingstuk van ROYAL REPUBLIQ aan deze vereisten te voldoen. In Kopenhagen kan je tot op heden nog steeds hun flagship store van 120 m² groot bezoeken die, over twee verdiepingen, hun volledig assortiment aan lederproducten tentoonstelt. Zelfs het interieur van die winkel werd door hun eigen ontwerpers ontworpen en bevat onder andere een levende groene muur.

Het assortiment van ROYAL REPUBLIQ

ROYAL REPUBLIQ heeft een duidelijke focus op de behoeften van de moderne en zelfverzekerde consument. Ze doet dat door in haar unieke stijl natuurlijke materialen te combineren met de Scandinavische soberheid. In de eerste plaats kent men het dan ook omwille van zijn buitengewone schoenen op basis van nuchter vakmanschap, kwalitatief leer en verfijnde ontwerpen. Hiernaast omvat het assortiment eveneens stijlvolle tassen. Bovendien zal je bij dit label eveneens allerhande accessoires terugvinden, waarbij men onder andere kan denken aan de heren- en damesriemen die in perfecte harmonie met het schoeisel leven. Denk ten slotte ook aan portemonnees, laptoptassen en zelfs stijlvolle rugzakken naar eenvoudige Scandinavische stijl. In het assortiment van ROYAL REPUBLIQ vind je altijd wel een stijlvol accessoire, een hippe tas of een stevige schoen.

Unieke materialen en jarenlang vakmanschap

ROYAL REPUBLIQ heeft een uitgesproken passie voor natuurlijke materialen. Die passie combineert dit label met een respect voor vakmanschap. De keuze voor leder is in het kader hiervan dan ook een logische beslissing. Leder staat hen immers toe om kwalitatieve kledingproducten te produceren die, zelfs na veelvuldig gebruik, blijven bestaan en net meer karakter krijgen. Ze doet dit door haar natuurlijke materialen te combineren met goed vakmanschap. Hierbij trachten de ontwerpers niet alleen de functionaliteit en de kwaliteit te garanderen maar bovendien ook een juiste mix te vinden tussen het klassiek ontwerp (‘royal’) en de nieuwste trends en hypes (‘republiq’). Dat is waar ROYAL REPUBLIC helemaal thuis in is.