Items van het merk filteren
Alle producten van RICOSTA1

RICOSTA: kwaliteitsvolle kinderschoenen

RICOSTA is gespecialiseerd in de productie en de verkoop van hoogwaardige schoenen voor de kleinsten. Dit Duitse bedrijf werd in 1969 opgericht door Roland Rieker, die in Donaueschingenn een fabriek opstartte. In de beginjaren stonden kinderschoenen nog niet op het programma, maar dat veranderde in 1978. In dat jaar pakte het label uit met de zogenaamde Pepino schoenen die gericht waren op kinderen, in de maten 17 tot en met 28. In 1994 ontwikkelde RICOSTA een nieuw proces om de zolen zonder lijm aan de schoen zelf te bevestigen, dat meteen gepatenteerd werd. Vandaag de dag is de onderneming een groot succes binnen de sector en staan ze bekend om hun uitgebreide en kwalitatief hoogwaardige assortiment. Als je op zoek bent naar betaalbare kinderschoenen waarbij de behoefte van het kind centraal staat, is RICOSTA het merk voor jou.

RICOSTA, waar het kind centraal staat

Het familiebedrijf RICOSTA draait ook nog steeds familiale waarden hoog in het vaandel. Elke collectie gaat dan ook eerst en vooral uit van de behoeften van het kind. De verschillende modellen worden samen met orthopedisten, ontwerpers en kinderartsen ontwikkeld. Door deze zelf opgelegde kwaliteitsnormen en de focus op innovatie kan je er zeker van zijn dat jouw kind schoenen aan de voeten heeft die stabiliteit en een uitzonderlijk draagcomfort garanderen. Het spreekt immers voor zich dat kinderschoenen heel wat te verduren krijgen doorheen de dag. In elke situatie en bij elke mogelijke schokgolf is het wel de bedoeling dat de schoenen van RICOSTA dat probleemloos overleven en de voeten van jouw kind beschermen. Een missie waar ze vlot in slagen.

Het oog wilt ook wat

Dat kinderschoenen een hoog draagcomfort bieden en helpen bij de ontwikkeling van de voet is heel belangrijk. Maar ook het oog wil wel wat natuurlijk. De vormgeving van de schoenen van RICOSTA is vrij volwassen opgevat. Er zijn af en toe wel gekke patronen, en kleur is er te over, maar verwacht hier geen gekke graphic prints. Dit familiebedrijf is van mening dat een genuanceerde stijl de goede keuze is en kinderen ook voornamelijk schoenen net als papa en mama willen aandoen. Er is een breed assortiment aan sandalen, sneakers en zelfs laarsjes. Ben je op zoek naar hoogwaardige kinderschoenen die betaalbaar zijn en de voeten ontlasten? Dan heb je die met RICOSTA gevonden.