Ontdek onze SUMMER SOLDEN: Tot wel -70%5


ragwear: het eerste veganistische skatemerk op de markt

ragwear werd geboren in het Duitse Wiesbaden en werd groot in het Tsjechische Praag. Het is een verhaal dat eind jaren ’90 startte in een Duits stadje waar de streetwear duidelijk leefde bij de lokale skatecultuur. Het is die subcultuur die de inspiratiebron vormde voor Holger Brodkorb. Sindsdien wijzigde er heel wat maar het eigenzinnig karakter van het merk bleef altijd voortbestaan. Het eerste merk dat zich specialiseerde in veganistische streetwear. Hoe kan je zo’n bijzonder kenmerk nu ook van je afschudden?

Verantwoorde mode vormt de basis van iedere collectie

ragwear wil zich voornamelijk profileren als een producent van kwalitatieve en verantwoorde streetwear. Voor hen is duurzaamheid nu eenmaal een onmisbaar kenmerk van goede mode. Om die reden verwerkt deze producent geen dierlijke producten in haar collecties. Zo zal je bijvoorbeeld geen leren jassen of wollen truien terugvinden, maar zijn ook bont en zijde duidelijk afwezig. De verantwoordelijkheid waar dit merk zich zo graag mee identificeert zien we trouwens ook in andere aspecten terugkomen. Een eerlijk loon, een absolute uitsluiting van kinderarbeid en aangename werkomstandigheden, vormen de basis waarop dit merk zijn collectie vormgeeft. En alhoewel ‘rag’ eigenlijk ‘vod’ betekent, doelen ze helemaal niet op een slechte kwaliteit. Het toont louter aan dat wat je draagt minder belangrijk is dan de impact die je veroorzaakt door het dragen ervan. Mooi, toch?

ragwear combineert duurzaamheid met kwaliteit

De keuze voor duurzame basisstoffen hoeft uiteraard geen afbreuk te doen aan de kwaliteit van de kledingproducten. Meer zelfs: het merk ontstond net als reactie op de kwalitatief ondermaatse streetwear die eind jaren ’90 op de markt verkrijgbaar was. Daarom combineert deze producent die duurzaamheid met kledingproducten van de beste kwaliteit. Zo neem je al snel een urban look aan waarbij je vrouwelijke jurken combineert met stoere jassen en comfy schoenen. Voor de heren zijn er dan weer ruimzittende hoodies, losse truien en coole shorts. Het resultaat is een no-nonsense look waarbij je op ieder moment van de dag jezelf een relaxte houding kan aanmeten. Nog even een sneaker of een boots en je komt des te luchtiger voor de dag. ragwear kiest duidelijk voor kwalitatieve resultaten die geen afbreuk doen aan de duurzaamheid waar het voor staat.

PayPalMasterCardVISABancontactKlarnaDHLbpost
*De laagste totale prijs van de laatste 30 dagen vóór de prijsverlaging.**Gratis voor alle Nederlandse telefoonnummers. Bij oproepen vanuit het buitenland kunnen extra kosten ontstaan.***Alle prijzen incl. BTW.5) Voor deze actie gelden geen speciale voorwaarden https://www.aboutyou.be/actievoorwaarden