Obey
6 item(s)
Volgen
ModelweergaveProductweergave
Obey
Jumpsuit
  € 34,90
  € 59,90
  Obey
  Jumpsuit 'JACK ROMPER'
   € 34,90
   € 59,90
   Obey
   Zomerjurk 'Calico'
    € 29,90
    € 64,90
    Obey
    Jumpsuit 'KACI'
     € 17,90
     € 59,90
     Obey
     Top 'DEFIANT ROSE'
      € 23,90
      € 39,90
      Obey
      Zomerjurk
       € 44,90
       € 64,90

       Obey: meer dan mode

       Obey ontstond in 2001 als geesteskind van de Amerikaanse straatkunstenaar en grafisch designer Shepard Fairey. De man, tevens een uitgesproken activist, begon zijn kunst en boodschappen op T-shirts te drukken en te delen met de wereld. Het was voor hem dan ook een ideaal medium om zijn vaak beladen politieke boodschappen tot een breed publiek te laten doordringen. Het resultaat van die artistieke casual mode met een duidelijk verhaal sloeg aan bij de massa en al vlug volgde succes na succes. Vandaag de dag is Obey een van de meest toonaangevende streetwear merken ter wereld met een uitgebreid assortiment. Fairey zelf is nog steeds actief betrokken bij het merk, maar heeft ondertussen het design overgelaten aan Mike Ternosky en Erin Wignall.

       Een rebels kantje met een duidelijke ideologie

       Het resultaat van het ontwerpproces van Obey is een duidelijke, eigen stijl. Misschien nog het best te omschrijven als streetwear met een progressieve boodschap sieren de truien en shirts van het Amerikaanse label tegenwoordig vaak het straatbeeld. Het hoofddoel van in de begindagen, zijnde het uitdragen van een sociale en politieke boodschap, is de jongste jaren wat naar het achterplan verwezen. Dat betekent echter niet dat het merk niet trouw is aan zijn roots. In heel wat van de ontwerpen komen nog altijd sterke graphic prints en spreuken met een stevige ideologische ondertoon aan bod. Een artistiek en activistisch randje dat verweven zit in het DNA van dit label. De kleding van Obey is dan ook voor mensen met een rebels kantje. Mensen die voor zichzelf durven na te denken en op zoek zijn naar comfortabel streetwear met persoonlijkheid.

       De collectie van Obey

       De kleding van Obey is kleding die eerst en vooral comfortabel moet zitten. Oversized sweaters en T-shirts zijn dan ook een van de handelsmerken van dit Amerikaans bedrijf geworden. De collectie gaat echter verder dan dat. Zo kan je ook basics met een alternatieve touch zoals spijkerbroeken, hemden, jackets en jurken terugvinden in het assortiment. Met accessoires zoals schoudertassen, sokken en rugzakken werk je jouw look helemaal af. Het gros van de kleding en de accessoires is gedrukt in opvallende kleuren, maar er is ook een brede selectie aan basics met een rustig kleurenschema. Zo kan je gemakkelijk jouw casual outfit samenstellen met Obey.