Naar hoofdinhoud gaan
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje
 Merkenheader

Heine: alles voor de universele dames

Het hippe label Heine werd in 1951 opgericht door Karl Heinrich Heine. Het label is afkomstig van Karlsruhe, gelegen in het Duitse Baden-Württemberg. In eerste instantie had het label voornamelijk een focus op de verkoop van cadeauproducten, woondecoratie en antiquiteiten. Bizar? Niet helemaal want Karl Heine had altijd al interesse voor dat wat de mensen kon inspireren. Toen ook de vrouwelijke interesse in textielproducten steeds meer uitgesproken werd, lanceerde hij in 1969 een eerste damescollectie. Die collectie verkocht als zoete broodjes en een zakenman als Karl Heine wist dat er een succesverhaal geboren was. De reden voor het succes? Zijn unieke combinatie van hoogwaardige stoffen in combinatie met de innovatieve ontwerpen. Tot op vandaag blijft het label trouw aan die basiskenmerken waar het allemaal mee begon. Tegenwoordig valt het label onder de zogenaamde OTTO Group.

Universele mode voor veeleisende dames

Heine richt zich voornamelijk op universele damesmode. Hiervoor vertrekt ze van een veeleisend profiel waarbij een dame er niet alleen goed uit wil zien maar ook wil genieten van een optimaal comfort en een sublieme kwaliteit. Dat allemaal thuisbrengen in een enkel kledingstuk is wat de ontwerpers van dit label bezighoudt. Hoe dan ook lijken ze steeds in dat opzet te slagen, ongeacht of het gaat om bloesjes of blazers uit de sportieve, casual of zakelijke kledinglijn. Bij dit label kan je dan ook niet alleen terecht voor een totaaloutfit maar evenzeer voor kledingstukken die eenvoudig kunnen gecombineerd worden met wat jij reeds in jouw garderobe aanwezig hebt.

De collectie schoenen van Heine

Het assortiment van dit modelabel bestrijkt verschillende domeinen. Men kent het voornamelijk omwille van zijn vrouwenkleding maar ook het assortiment aan schoenen mag er zeker wezen. Het gaat hierbij om een breed aanbod gaande van pumps en sandalen tot sneakers, hakken en botten. Steeds vormgegeven om perfect aan te sluiten bij de eigentijdse kleding van Heine. Soms zijn de schoenen voornamelijk stijlvol, terwijl ze andere keren ook een gedurfde look met zich meebrengen. De extra grote botten op basis van denim zijn daar een goed voorbeeld van. Om jouw outfit helemaal compleet te maken, komt dit label ook met talloze accessoires op de proppen. Denk bijvoorbeeld aan tassen, mutsen, handschoenen, zonnebrillen en sieraden zoals armbanden, ringen en oorbellen. Bij Heine is enkel een totaalconcept voldoende.