GEOX Kids: een verademing voor iedere kindervoet

Het Italiaanse merk GEOX werd in 1995 opgericht door Mario Moretti Polegato. Mario had een eigen visie op hoe (kinder)schoenen eruit hoorden te zien. Hij ontwierp een eigen innovatieve en ademende schoen. Dankzij het ademen van zijn modellen worden niet alleen onaangename geurtjes voorkomen maar krijgt ook de voethygiëne een boost. Sindsdien is GEOX Kids synoniem komen te staan met praktische en betrouwbare schoenen die op internationaal niveau de nodige waardering krijgen. Alhoewel vandaag de dag ook volwassenen de schoenen van GEOX dragen, blijft zijn kinderlijn echter nog steeds inspireren.

GEOX Kids: voor een ideaal voetcomfort

Bij GEOX Kids dragen ze bovendien comfort hoog in het vaandel. De schoenen werden dan ook niet zomaar op de markt gebracht, integendeel. Het is een rechtstreeks resultaat van het harde werk van een uitgebreid onderzoek- en ontwikkelingsteam. Dat team deed onder andere onderzoek naar de menselijke warmteontwikkelingspatronen en zochten naar praktische schoenoplossingen om kwaaltjes te voorkomen. Hierbij werden verschillende materialen getest en werd onderzocht hoe de schoen de opgewekte warmte kon afgeven en dit tijdens verschillende inspanningen. Het team hield rekening met intensieve inspanningen op zwoele zomerdagen en frisse voeten in de winterperiode. Het resultaat is een innovatieve schoen op basis van de best gekozen materialen en aangepast aan de grillen van kinderen. De schoen garandeert een hoog voetcomfort, staat warmte af tijdens allerhande inspanningen en isoleert bovendien ook voldoende wanneer de temperatuur de dieperik inzakt.

Speciaal aangepast voor kinderen

De kinderschoenen van GEOX werden speciaal aangepast voor de kleinsten. Dat zie je ook terug in al z’n details. Zo kiezen de schoenen bijvoorbeeld voor klittenband waardoor ze eenvoudig kunnen gedragen worden. De gewone sneakers zijn dan eenvoudig combineerbaar met pakweg een klassieke jeans. Toch zijn er ook andere modellen beschikbaar. Zo zijn er sandalen met een print van grappige taferelen en modellen met roze afwerking voor de hipste meiden. Voor de oudere kinderen blijft het klittenband dan weer achterwege en vinden steeds meer schoenen met klassieke veters hun ingang. Ook hier blijven de klassieke kenmerken natuurlijk nadrukkelijk aanwezig. Ongeacht of de kinderen ontspannen, rollebollen of spelen in de tuin: met de schoenen van GEOX Kids zullen de schoenen in ieder geval nooit in de weg zitten.