Merkenheader
Items van het merk filteren
Alle producten van FRENCH CONNECTION1

French Connecton: het Britse antwoord op Franse mode

We schrijven 1972 wanneer de Britse ontwerper Stephen Marks zich laat inspireren door de gelijknamige film en het label French Connection uit de grond stampt. De link gaat natuurlijk verder dan de film: Marks heeft heel wat zakelijke contacten in Frankrijk en laat zich in de stijl van het merk zwaar beïnvloeden door de Franse mode. In de beginjaren pakt het merk uit met enkel en alleen een damescollectie, maar vanaf 1976 volgt er ook een herenlijn. De filosofie van het bedrijf is door al die jaren dezelfde gebleven: het op de markt brengen van ongecompliceerde, kwaliteitsvolle mode aan een betaalbare prijs. Het breed aanbod, innovatieve marketing en de internationale allure hebben van French Connection sinds zijn opstart een echt cultmerk gemaakt.

Innovatieve mode met een welgemeende FCUK

De missie van French Connection om betaalbare en innovatieve mode naar een groot publiek te brengen kwam in een stroomversnelling terecht na een clevere marketingcampagne. Het merk maakte dankbaar gebruik van het acroniem ontstaan op basis van French Connection United Kingdom. FCUK werd de leuze en verscheen overal in het straatbeeld. Niet alleen een clevere toespelen op het scheldwoord fuck, maar ook een bewijs dat het trendy label lak heeft aan de mening van andere mensen. Diezelfde inventiviteit vind je ook terug in het design van de kleding. Regelmatig pakt het Brits bedrijf uit met nieuwe ideeën en accessoires, met verrassende materialen en met de nieuwste productietechnieken. Het is kleding met persoonlijkheid die aan de trends van de catwalk een eigen twist geeft.

French Connection: mode voor jou

French Connection heeft een brede collectie die zich oriënteert op vrouwen van elke leeftijd en zich aanpast aan jouw leven. Zo is er een grote selectie aan basics in de typische stijl van het fashion label of net in een effen kleur die vlot te combineren valt. Zoek je nog een leuke outfit voor een avondje uit? Dan kan je kiezen uit een groot assortiment klassieke avondjurken, een elegante blazer en meer. Een casual look bereik je met een topje of blouse met de gekende bloemenprint. Om jouw outfit af te werken zijn er diverse accessoires zoals brillen en sieraden. Ook voor fijne lederwaren zoals schoenen en tassen ben je bij French Connection aan het juiste adres.