Must-have tussenjas: Tot -30% EXTRA5

Nog maar:00HRS00MIN00SEC

FJÄLLRÄVEN: het ambitieus merk van een jong jongetje

Het modelabel FJÄLLRÄVEN werd in 1960 opgericht in Örnsköldsvik, gelegen in het noorden van Zweden. Tot op heden heeft het label nog steeds daar z’n hoofdkantoor. Aan het hoofd van dit Zweeds modelabel stond Åke Nordin, een Zweeds ondernemer. Het label staat voor praktische kleding met een focus op buitenactiviteiten en dat zonder al te veel franjes en stijlen, zoals men het bij Scandinaviërs wel vaker terug ziet komen. Toch zijn er heel wat kleurrijke tassen die zowel modern als praktisch zijn. Het label maakt onderdeel uit van moederbedrijf Fenix Outdoor AB en laat zich kenmerken door zijn robuuste en trendy onderdelen. Dat doen ze bovendien zonder hun maatschappelijke en natuurlijke verantwoordelijkheid uit het oog te verliezen. Niet voor niets betekent het Zweedse woord FJÄLLRÄVEN eigenlijk ‘poolvos’. De voornaamste afzetmarkt vindt het bedrijf in Scandinavië, Duitsland, Nederland en België.

Het verhaal van een ambitieuze jongen

Voor Åke Nordin begon het verhaal eigenlijk al in 1950 op veertienjarige leeftijd. Toen al leek het design van de oncomfortabele rugzak hem tijdens een van z’n trektochten niet te kunnen plezieren. Eenmaal thuis bestudeerde hij die rugzak en kwam tot de conclusie dat de ideale rugzak een hogere gewichtspositionering hoorde te kennen die zich dicht bij de rug van de drager zou moeten bevinden. Met behulp van de trapnaaimachine van zijn moeder maakte hij toen zijn eerste katoenen rugzak die hij met behulp van leren riemen aan een houten frame bevestigde. Hij concludeerde dat het frame voor een betere gewichtsverdeling zorgde en ook de ventilatie ten goede kwam. Na enkele testen kwam hij tot de conclusie dat hij zo ook een hoger gewicht zou kunnen dragen. Die uitvinding vormde de basis voor de oprichting van zijn bedrijf. Het feit dat hij in de tussentijd ook nog eens een militaire opleiding diende af te ronden, inspireerde hem alleen des te meer om met een veel functionelere rugzak op de markt te komen. FJÄLLRÄVEN was geboren.

De stijl van FJÄLLRÄVEN

De stijl van FJÄLLRÄVEN is er eigenlijk voornamelijk één met een focus op functionaliteit, draagcomfort en praktische toepassingen. Toch zijn de rugzakken en accessoires verkrijgbaar in moderne en kleurrijke varianten opdat ze bij iedere stijl aansluiting vinden. Hetzelfde geldt ook voor de kledingproducten die de laatste jaren aan het assortiment werden toegevoegd. Steeds staat het slimmer maken van de outfit voor FJÄLLRÄVEN centraal.