Naar hoofdinhoud gaan
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje

ELEMENT: een topmerk voor skateboarders

In het jaar 1992 zag ELEMENT als kledingmerk het daglicht in Atlanta, Georgia. Johnny Schillereff, de oprichter van het merk en getalenteerd skater, was niet tevreden over de skateboards van zijn tijd. Samen met enkele vrienden ging hij skateboards naar zijn eigen inzichten maken, die vanwege hun hoge kwaliteit in de scene zeer goed aan bleken te slaan. Al snel besloot het team ook kleding voor dezelfde doelgroep te maken. Mede dankzij de al opgebouwde reputatie werden ook die items al snel populair. Tegenwoordig heeft het merk klanten in de hele wereld. Het bedrijf is bovendien sociaal betrokken. Zo heeft het beurzen verstrekt aan opkomend talent en openbare skateparken neergezet in achtergestelde stedelijke gebieden in de VS.

ELEMENT: voor een sportieve en urban stijl

De roots van het merk zijn tegenwoordig nog steeds voelbaar als je kijkt naar het uitgebreide aanbod. Het gamma van kledij voor mannen en vrouwen wordt aangevuld met skateboards en benodigde accessoires. De kledij gaat van stylish sweaters en shirts tot broeken en denim. De reeks color slim broeken biedt zowel comfort als uitstraling en functionaliteit. Hoodies van de reeks Cornell Overdye passen daar perfect bij dankzij hun relatief eenvoudige design en jeugdige kleuren. Natuurlijk kunnen ook skateboards zelf niet ontbreken: van losse decks waar men zelf wielen kan aan monteren tot volledige skateboards, ELEMENT beschikt over alles om elke skateboarder kwaliteit te bieden. Vele modellen kenmerken zich daarbij door opvallende, flashy kleuren en patronen. Een jeugdige indruk die gecomplementeerd wordt door de unieke outfits die het biedt.

Schoenen en accessoires voor een sportieve outfit

Zonder een degelijk paar schoenen is het natuurlijk onmogelijk om comfortabel te zijn. ELEMENT biedt daarom niet enkel heel wat variatie, maar ook keer op keer kwaliteit en duurzaamheid. Collecties zoals Topaz houden het midden tussen een casual stadsschoen en een sportief model. Perfect dus als basis voor een urban stijl met een stoere ondertoon. Spike Slip schoenen ogen dan weer iets excentrieker door de unieke patronen en kleuren, maar ze passen net zo goed bij een stadse en sportieve look. Ten slotte behoren ook accessoires van ELEMENT tot het gamma, waaronder petten, riemen, rugzakken en zelfs portemonnees.