Dr Denim: blaas jouw outfit nieuw leven in

De eerste jeansproducten van Dr Denim werden in 2004 gemaakt. In het Zweedse Göteborg wensen twee broers de nalatenschap van hun grootvader verder te zetten. Die grootvader was niet alleen een rebelse visser maar bovendien ook een modeontwerper en een ondernemer. Optimistisch als de broers waren, wilden ze een frisse bries door het Zweedse modelandschap blazen. Uiteraard bleven ze wel trouw aan wat hun grootvader hen ooit geleerd had: steeds vertrekken van eigen ontwerpen en voortdurend zoeken naar nieuwe inspiratiebronnen. Het resultaat? Het rijke assortiment van Dr Denim. Niet voor niets beschikt het label tegenwoordig over eigen winkels in grote steden als Stockholm en Göteborg, om bovendien ook door talloze retailers overal ter wereld verkocht te worden.

De jeansrevolutie van Dr Denim

De frisse wind waarover de broers het ooit hadden, bleek al snel een storm te zijn. Ze wisten nieuwe trends te lanceren in het jeanslandschap en toch trouw te blijven aan de oude stijlen die door sommigen al als dood aanzien werden. Vaak doet Dr Denim dat door oude ontwerpen nieuw leven in te blazen. Dit boordevol vernieuwende accenten die niet alleen creatief maar soms ook een tikkeltje brutaal zijn. Hun inspiratie vinden de ontwerpers overal. Soms tijdens een lange wereldreis, andere keren gewoon tijdens een film of een musical. Deze kledingproducent weet duidelijk wat belangrijk is voor eigentijdse modebewuste heren en dames. Het weet daar niet alleen op voort te bouwen, maar zijn cliënten ook te inspireren door altijd net dat tikkeltje extra's te brengen.

Het uitgebreid assortiment en de vele mogelijkheden

Voor Dr Denim is jeans niet zomaar jeans. Dit label brengt de jeansproducten dan ook in uiteenlopende uitvoeringen en stijlen. Hierdoor kan je de kledingstukken naar hartelust combineren, ongeacht of je ze nu in jouw vrije tijd of eerder zakelijk dragen wil. Natuurlijk blijft het tegenwoordig lang niet meer alleen bij jeans en zijn er ook gewone (lederen) jassen, stijlvolle schoenen en leuke shirts verkrijgbaar bij dit modehuis. Minstens even bijzonder zijn dan weer de accessoires, waaronder dit label onder andere rugzakken, hoeden, mutsen en zwempakken rekent. De heruitvinder van jeans doet het ook hier gewoon opnieuw. Bij Dr Denim vind je tegenwoordig alles voor een uitgesproken stijl, zonder dat het ooit extravagant hoeft te worden.