Merkenheader

Dorothy Perkins: modieuze Britse damesmode

Vandaag de dag is Dorothy Perkins een naam als een klok binnen de sector. Het label verkoopt zo goed als alles wat er te verkopen valt qua vrouwenkleding en biedt een uitgelezen selectie aan leuke accessoires aan. Het verhaal van dit bedrijf begint in 1909 wanneer het gesticht wordt onder de naam H.P. Newman. In 1919 beslissen de eigenaars om een naamsverandering richting Dorothy Perkins door te voeren. Het originele assortiment dat de focus legde op ondergoed wordt gevoelig uitgebreid en nieuwe winkels schieten als paddenstoelen uit de grond. In 1979 wordt de onderneming gekocht door de Arcadia Group die onder leiding staat van Sir Philip Green. Een bewogen geschiedenis met één constante doorheen de laatste eeuw: een focus op betaalbare en kwaliteitsvolle producten voor de moderne vrouw.

Mode voor alle vrouwen

Dorothy Perkins is qua stijl een typisch Brits merk dat in sterke mate de traditie hoog in het vaandel draagt. Waar het fashion label vroeger bekend stond als een merk dat geen interesse had in modetrends is dat tegenwoordig anders. De nieuwste trends worden naadloos geïncorporeerd met de aloude tradities. Het doel is dan ook simpel: betaalbare mode maken voor alle vrouwen die vrouwen ook echt willen dragen. Om dat doel te bereiken is er niet enkel een enorm brede collectie, maar is die collectie ook verkrijgbaar in heel wat verschillende lengte- en breedtematen. Zowel kleine als grote vrouwen kunnen bij Dorothy Perkins terecht voor op maat gemaakte kleding die eindelijk eens echt als gegoten zit.

Van kop tot teen in Dorothy Perkins

Dorothy Perkins is een van de grootste modemerken ter wereld en dat zie je ook terug in de keuze die je hebt. Elk jaar opnieuw komen er verschillende collecties uit en kan je als vrouw voor elke gelegenheid wel iets naar wens vinden. Je kunt verschillende individuele stukken tot een geheel eigen outfit combineren of de ruime selectie basics mixen en matchen met andere merken. Wil je er een echte feestavond van maken? Kies dan een van de elegante jurken en complementeer dat mooi met een paar stijlvolle pumps. Een warme jas of om de koude winteravonden mee door te komen? Liever een blazer of nog iets helemaal anders? Bij Dorothy Perkins heb je keuze te over.