Black Friday: Tot wel -70% EXTRA5

Nog maar:00HRS00MIN00SEC

Clarks Originals: iconische looks, moderne kwaliteit

Clarks Originals is een designlabel voor schoenen en heeft een lange en rijke geschiedenis die maar liefst 200 jaar geleden begon. In 1821 besloten de broers James en Cyrus Clark voor het eerst een eigen schoen te maken. Dit deden ze met de restanten van de schaaphuiden waarmee ze kleedjes maakten. Het resultaat? De Brown Petersburg. Wat was er zo innovatief aan deze schoen? Het feit dat ze de wol aan de binnenkant van de schoen lieten zitten. Al snel werden de schoenen van de gebroeders Clark een gigantisch succes. Een succes dat ongetwijfeld geholpen werd door de sterke drang naar innovatie, die ook vandaag nog aanwezig is. Zo was Clarks het eerste bedrijf dat schoenmaten ook in de breedte aangaf. Clarks Originals werd voor het eerst zo benoemd in 1950 en specialiseert zich in de iconische klassiekers van het schoenenlabel.

Voor wie het stoer mag zijn

Onder de naam Clarks Originals begon het allemaal in 1950 met de Desert Boot die werd ontwikkeld door Nathan Clark. Deze unieke enkellaars was geïnspireerd op de schoenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog vlot over de toonbank gingen in Caïro om de hete woestijn te overleven. Deze enkellaars met rubberen zolen en suède uitvoering is ook nu nog het meest populaire model, maar het assortiment is behoorlijk uitgebreid. Zo zijn er lage versies van de Desert Boot, mocassinachtige schoenen en accessoires zoals tassen. De schoenen van Clarks Originals zijn net even anders dan schoenen van andere merken. Het is dan ook een merk dat zich richt op rebellen en mensen met een mening.

Een retro look met Clarks Originals

De stijl van Clarks Originals kan je omschrijven als vintage stoer met een moderne kwaliteit. Deze retro schoenen zijn er zowel voor vrouwen, mannen als kinderen en zijn geschikt voor heel wat situaties. De lage modellen zijn niet voor niets al decennia populair onder Britse schoolkinderen. De unisex schoenen zijn een leuk complement bij een nette outfit, maar lenen zich ook tot een combinatie met casual kleding. Het gros van het assortiment zijn unisex schoenen, maar speciaal voor de dames die een trendy schoen zoeken zijn er ook modellen met hoge hakken en stijlvolle pumps. In het assortiment van Clarks Originals vind je dan ook ongetwijfeld een passende schoen voor jou.