Kendall voor ABOUT YOU – nu live5

Nog maar:00HRS00MIN00SEC
Mini jurken voor dames8,302

Mini jurken: de minimale outfit met maximale sexappeal

Ook jij houdt er vast van om jouw vrouwelijke kant te tonen en jouw benen beter te presenteren? Dan zijn mini jurken de beste keuze om de warme zomerdagen en de verhitte feestjes in te zetten. Uiteraard helpen ze je zo ook om zelfzeker voor de dag te komen. Toegegeven: het dragen van een mini jurkje vergt nu eenmaal wat moed, maar als je het goed combineert hoef je niet eens aan comfort in te boeten. Deze jurkjes schikken zich uitstekend voor het aanmeten van een casual, elegante en sexy look, waardoor het zich bij uiteenlopende gelegenheden goed in z’n vel voelt.

Hoe draag je mini kleedjes?

Deze korte jurkjes ogen al snel sexy, waardoor het vaak een kunst is om het perfect te laten balanceren met de rest van de outfit. Voor een casual of elegante look ga je daarom best met platte schoenen, sandalen of slippers. In de zomer kan je de mini jurken combineren met een modieuze zomerhoed en een comfortabel spijkerjack. Een aanrader met lange wandelingen op het strand. Bij feestjes en dates kies je dan weer voor vrolijke prints en felle kleuren, terwijl je met een chiquere gelegenheid beter het neutrale zwart kiest. In dat laatste geval kunnen sprankelende accessoires natuurlijk niet achterwege blijven. Het bedekken van een decolleté met een zijden sjaal of het kiezen voor modellen met langere mouwen kan wonderen verrichten. Zo zie je maar: dankzij goed combinaties horen mini jurken thuis in verschillende stijlen en bij diverse gelegenheden.

Korte kleedjes: ideaal voor ieder vrouwenlichaam

Lang niet alleen de keuze van je kleding is belangrijk. Ook de snit en de vorm moeten natuurlijk bij jou passen. Wie mini jurken net iets te extravagant vindt, kiest bijvoorbeeld een van de verfijnde retro-patronen. Zo gaat de snit van strapless tot high cut en van spaghettibandjes tot bandeau. Toch lijkt het vooral de Carmen-halslijn te zijn die het de laatste jaren steeds beter doet. Vooral samen met een smalle taille is dat het geval. Vergeet tot slot ook niet te kijken naar jouw eigen maatjes. Dames met bredere dijen kiezen bijvoorbeeld beter voor een elastische jersey-jurk met losse top, zo worden de probleemgebieden verborgen terwijl de benen toch flink omhooggetild worden. Kortom: er zijn mini jurken bij iedere pasvorm, ongeacht de persoonlijke voorkeuren.