Naar hoofdinhoud gaan
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje
Alle producten van CINQUE280

CINQUE: creatieve Italiaanse passie voor de casual look

CINQUE werd in 1984 opgericht te Italië. De plaats van oprichting? Cinque Terre, wat ook meteen de verklaring vormt voor de naamgeving. De oprichters waren twee vrienden die het plan hadden om de ongedwongen Italiaanse stijl op de internationale modemarkt te introduceren. Toen werd onder andere de Duitse modemarkt nog getypeerd door lokale trends terwijl de Italiaanse mode een nationaal statussymbool diende. Sindsdien is het label uitgegroeid tot een internationale onderneming met meer dan tweehonderd medewerkers. Nog steeds ligt de authentieke en open manier van leven, zoals men die van de Italianen gewoon is, aan de basis van het voortdurende succes.

De ideale kleding voor modieuze ‘cosmopolitans’

De kleding van CINQUE zou je kunnen omschrijven als eigentijds maar toch vooruitstrevend. Hij is er zowel voor heren als dames. In ieder kledingstuk vind je niet alleen de Italiaanse passie maar ook de rijke knowhow van de ontwerpers terug. Centraal staan design en kwaliteit, aangevuld met een vleugje liefde voor de eigen ontwerpen. Het label focust op wat het de ‘modieuze cosmopolitan’ noemt: heren en dames met een unieke zienswijze en een passie voor mode. Ze hebben hun eigen unieke houding ten opzichte van het leven en willen dat laten belichamen door bijpassende kleding. CINQUE profileert zich, met andere woorden, niet ten opzichte van een bepaalde leeftijdsgroep maar eerder ten opzichte van een levensstijl. Ongeacht jouw leeftijd, ongeacht jouw maatje en ongeacht de gelegenheid: bij CINQUE kan je terecht voor een outfit die jouw modieuze passie in ere houdt.

Kies voor een creatieve kledingstijl met CINQUE

Het creatieve team van CINQUE heeft zijn thuisbasis in het Duitse Mönchengladbach. Hier werken de ontwerpers aan hun tweejaarlijkse collectie. Ze krijgen de nodige vrijheid om, binnen de passionele richtlijnen van het label, tot unieke kledingstukken te komen. Hierbij dienen ze de innerlijke passie te vereenzelvigen met een externe graad van zakelijkheid. De creatieve kledingstukken van dit label kunnen dan ook aansluiten bij alle gelegenheden. Geef toe: een bloesjurk boordevol bloemetjes is echt wel toegestaan aan de vergadertafel. Uiteraard behoren ook de andere jurken, tunieken, blazers, broeken en rokken tot de mogelijkheden. En voor de heren? Daar voegen ze graag shirts, colberts, pakken en hemden aan toe. Bij CINQUE geef je altijd een vleugje creativiteit aan jouw casual look.