Naar hoofdinhoud gaan
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje

BIRKENSTOCK: eersteklas schoenen met aandacht voor detail

BIRKENSTOCK zag in het jaar 1774 reeds het daglicht, maar dan wel als een eenvoudige schoenmakerij. Tegenwoordig is het een van de bekendste schoenenwinkels ter wereld, met een focus op kwaliteit, comfort en oog voor detail. Dit komt in alle producten van het merk duidelijk terug. Daarbij besteedt BIRKENSTOCK ook veel aandacht aan de duurzaamheid van zijn producten, evenals de recycleerbaarheid om de natuur te beschermen. Alle schoenen worden daarom gemaakt van milieuvriendelijke materialen die goed zijn voor mens en natuur. Het aanbod is bovendien veelzijdig, met schoenen voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarbij is er keuze genoeg om stijlvolle schoenen te vinden voor bijna elke gelegenheid.

Het comfort van een anatomisch voetbed

BIRKENSTOCK onderscheidt zich van veel andere merken dankzij hun voorliefde voor comfort. De ontwerpers vinden het belangrijk om schoenen te ontwerpen die je de hele dag lang kunt dragen, ongeacht je plannen. Daarom hebben ze een uniek voetbed uitgevonden dat aan alle eisen voldoet. Dit voetbed is namelijk anatomisch gevormd, waardoor je voeten precies de juiste ondersteuning krijgen. Voeg daar de flexibele middenlaag van kurk en een suède bovenkant aan toe en je voelt je de hele dag op je gemak. Alle materialen ademen, waardoor je zelfs op een hete zomerdag comfortabel rond kunt lopen. Het merk maakt bovendien speciale schoenen voor mensen met een extra brede voet en probeert constant te blijven vernieuwen op het gebied van comfort. De zool van BIRKENSTOCK wordt daardoor steeds beter in het absorberen van schokken, waardoor alle gewrichten in je lichaam zoveel mogelijk worden ontlast.

De vele stijlen van BIRKENSTOCK

BIRKENSTOCK heeft een uitgebreid aanbod schoenen voor zowat elke stijl, periode van het jaar en voorkeur. Het zijn de teenslippers waarmee het merk wereldberoemd is geworden, maar de ontwerpers creëren ook comfortabele sandalen, laarzen en sneakers. BIRKENSTOCK omvat overigens ook nog andere aanbieders van schoenen, waaronder Birkis en Papilio. Hier zijn gelijkaardige modellen schoenen verkrijgbaar, plus nog een aantal andere categorieën zoals synthetische slippers en laarzen. Schoenen met uitneembare zool en klompen behoren daar ook toe. De waarden van dit merk worden duidelijk als gekeken wordt naar de manier van produceren én het resultaat. BIRKENSTOCK is daardoor een van de populairste schoenenmerken ter wereld.