Kendall voor ABOUT YOU – nu live5

Nog maar:00HRS00MIN00SEC
Midi rokken voor dames1,885

Midi rokken: van klassiek tot eigentijds, het kan allemaal

Midi rokken zijn eigenlijk een klassieker in het roklandschap. Het gaat om rokken van gemiddelde lengte die het tijdens de verschillende seizoenen goed doen. Op warme dagen is het bijvoorbeeld een geschikte vrijetijdsoutfit en kan het gedragen worden in combinatie met een los shirt, sandalen of ballerina’s. Ook op kantoor is de middellange rok gewoon welkom. Dan wordt het wel beter gedragen in combinatie met een bloes en een blazer. Ook pumps doen het hier heel goed. Tot slot kan de midi rok ook gewoon glamoureus zijn in combinatie met hoge hakken. Dat accentueert de benen en geeft de look de nodige portie toegevoegde vrouwelijkheid. Het belangrijkste is en blijft natuurlijk de geschiktheid van de midi rokken. Ze komen nu eenmaal in uiteenlopende kleuren, stijlen en ontwerpen.

Hoe een middellange rok uitkiezen?

De belangrijkste tip tijdens de zoektocht naar de best geschikte midi rokken: blijf trouw aan jezelf. Houd je van elegant of ben je eerder voorzien van een speels karakter? Iedere persoonlijkheid zal een andere midi rok vergen. Diezelfde zienswijze trek je ook door naar de materiaalkeuze. Katoen, leer of zelfs denim behoren hier tot de mogelijkheden. Toch houd je best ook rekening met de gelegenheid waarbij je de midi rok tevoorschijn tovert. Trendy prints en patronen doen het bijvoorbeeld goed aan de cocktailbar, maar voor een chique gelegenheid kies je toch beter voor donkere of subtiele tonen. En in de pub? Dan zijn er weer swingende rokken boordevol felle kleuren.

De voordelen van de middellange rok

Midi rokken zijn uitermate getalenteerd. Niet alleen omdat ze thuishoren in verschillende stijlen en seizoenen, ook gewoon door hun unieke vormgeving. De optimale lengte tot de knie maakt het niet al te speels terwijl je toch kan genieten van enige verfrissing tijdens de zomerse warmte. In de praktijk doet het voornamelijk goed bij meiden met stevige kuiten. Toch kunnen ook andere dames van de voordelen genieten, bijvoorbeeld door te kiezen voor hakken die de onderbenen accentueren. Zelfs voor vrouwen met enkele probleemgebieden biedt het model heel wat voordelen. Het laat immers na om diezelfde gebieden in de kijker te plaatsen. Op basis van die criteria horen midi rokken eigenlijk in iedere garderobe terug te vinden zijn.