Rains: regenjassen met stijl

Het Deense merk Rains is gespecialiseerd in de productie en verkoop van kwaliteitsvolle regenjassen. In slechts enkele jaren tijd is het label erin geslaagd een van de toonaangevende spelers binnen de sector te worden. Dat hoeft ook niet echt te verbazen als je weet dat de roots in het natste deel van Denemarken liggen. In 2012 beslissen oprichters Daniel Hesselager, Kenneth Davids en Philip Wormslev voor eens en voor altijd komaf te maken met de vele regendagen in hun thuisland. De missie? Kwaliteitsvolle en minimalistische regenjassen met een klassieke inslag op de markt brengen. Het assortiment van Rains vatte aan met een frisse collectie traditionele rubberen jassen in een moderne versie. Tegenwoordig is er echter ook een kinderlijn en is het aanbod uitgebreid met accessoires zoals rugzakken.

Functionele jassen van Rains

De regenjassen van Rains zijn eerst en vooral zeer functioneel. Bestand tegen zelfs de zwaarste weersomstandigheden en volledig uitgerust voor eender welk avontuur. De innovatieve materialen zijn niet alleen ademend, maar tevens waterafstotend en bijzonder duurzaam. Die focus op innovatie zie je terug in de vele voorzieningen. Zo heeft elke jas een verstelbare kap, zijn de naden getapet om volledig waterdicht te zijn en beschik je over ventilatieritsen. Leuk om te weten is dat het Deense label zoveel mogelijk gebruikmaakt van gerecycleerde materialen en dat het eindproduct verbazingwekkend licht is. Dat maakt de rugzakken en regenjassen van Rains leuk om te dragen en gemakkelijk om mee te nemen. Zo hoef je nooit meer een uitstapje of wandeling verpest te zien worden door de regen.

Klassieke jassen met een moderne toets

De regenjassen van Rains zijn verkrijgbaar in tal van modellen voor mannen, vrouwen en kinderen. Zo kan je kiezen voor een kort jacket, maar ook voor een bomber of de legendarische trenchcoat. Qua ontwerp kan je spreken over een uitgesproken Scandinavische stijl. Een minimalistisch, klassiek design met vooral veel neutrale tonen. Kleuren als grijs, zwart, donkerblauw en bruin voeren de boventoon. Ben je toch op zoek naar wat meer kleur? Binnen het assortiment is ook een brede selectie regenjassen en rugzakken met heldere kleuren. Om jouw outfit helemaal waterafstotend te maken, kan je het geheel afwerken met een van de regenbroeken, hoeden of rugzakken uit de collectie van Rains.