Kickers: het merk met de bijzondere stiksels

Het verhaal van Kickers start in 1969. In dat jaar komt Daniel Raufast, de oprichter van het label, op het idee om een ware omwenteling te introduceren in het schoeisellandschap. Hij zegt de vroegere mocassins definitief vaarwel en komt met een nieuwe schoen speciaal voor jongeren. Het is vooral de jeansstijl die hem inspireerde. Het resultaat was een eigentijdse en comfortabele schoen die eenvoudig te onderhouden was. De nieuwe schoen gaf de jongeren alle vrijheid om te stappen, te fietsen en te bewegen. Net zoals de kicker bij rugby heeft dit label zijn naam duidelijk niet gestolen. Ook vandaag de dag speelt de originele focus op jongeren en het comfortabel geheel nog steeds een belangrijke rol. Sindsdien kende het bedrijf wel een snelle groei waarbij het intussen in meer dan zeventig landen beschikbaar is. De overname van Kickers door de Royer Group bracht daar geen verandering in.

Modern en comfortabel wandelen met Kickers

Kickers laat zich tot op heden nog steeds kenmerken door zijn eigenzinnige blik op jongerenschoenen. Deze schoenen herken je onder andere dankzij hun groene of rode stip. De rode stip verwijst naar het stoplicht waar Daniel Raufast zijn eureka-moment beleefde en het idee ontstond. De groene stip op de linkerzool is er dan weer speciaal voor de kinderen. Het assortiment van dit bedrijf bestaat tegenwoordig uit dames-, heren- en kinderschoenen in verschillende stijlen. Het gaat bijvoorbeeld om veterschoenen, sneakers, enkellaarzen, teenslippers en klassieke modellen. Vandaag kent men het vooral als een producent van hoogwaardig kinderschoeisel. Toch is het ook veel meer dan dat. Het is een merk dat synoniem is komen te staan met moderne en comfortabele schoenen die wandelbeurt na wandelbeurt blijven meegaan. Zijn ongeziene kwaliteit speelt daar vast een belangrijke rol in.

De ideale combinatie tussen trendy en casual

Het moet gezegd worden: alhoewel Kickers altijd zijn focus behield op jongeren speelt het al lang niet meer in op de meest recente trends. Het merk wil dan ook kwalitatieve en trendy schoenen leveren met een casual look. Wel altijd aanwezig blijven de sierstiksels en de bijzondere gaten voor de veters. Het resultaat is een trendy schoen met een casual tot chique look. Toch zijn deze keurige schoenen voorzien van de nodige variëteit om bij iedere kledingstijl aan te sluiten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor blauwe enkellaarsjes, maar evenzeer voor een zwartglanzende herenschoen die de urban look een casual kwinkslag geeft. Bij Kickers maken de schoenen integraal deel uit van de trendy look, zelfs wanneer ze door en door casual zijn.