K-Swiss: het merk van de bekende tennisschoen

Het label K-Swiss werd in 1966 opgericht door de broers Art en Ernie Brunner. Toen was het eigenlijk nog onder de naam ‘Brunner Enterprises’, dat uiteindelijk in 1972 zijn naam omruilde. De broers wisten zich al snel te profileren door hun uit leer vervaardigde tennisschoen, de zogenaamde K-Swiss Classic. Lange tijd was dat trouwens het enige model dat ze op de markt brachten, alhoewel het verschillende keren een ruime transformatie onderging. In die tussentijd kon de schoen trouwens ook talloze prijzen in de wacht slepen en wist het een volledige generatie tennissers te ondersteunen. Later werd het assortiment uitgebreid naar loopschoenen en andere sportkleding om nog later uiteindelijk uit te monden in vrijetijdskleding en sneakers. Toch bleef het ook hier trouw aan zijn sportief verleden. Het sponsorde voortdurend wereldberoemde tennisspelers als Mardy Fish en Vera Zvonarjova. Tegenwoordig is het bedrijf te vinden in Westlake Village (V.S.) en is het actief in meer dan honderd verschillende landen. Het vormt een onderdeel van de ruimere E-Land Group, een Koreaanse multinational met talloze andere sportgerelateerde bedrijven als Berghaus en Ellesse in zijn portefeuille.

De sportieve kleding van K-Swiss

De jarenlange expertise van K-Swiss vind je duidelijk terug in haar sportschoenen. Zoals vanouds beschikt het over een ruime collectie aan tennisschoenen maar evenzeer over caps, hoofdbanden, loopschoenen en alle andere producten voor een actieve levensstijl. Hieronder vallen ook sportieve kledingstukken waarbij voor de tenniskleding opvallend is. Het label kiest immers voor actieve kleding die de nodige beweeglijkheid toestaat maar er bovendien voor zorgt dat zowel de heren als dames stijlvol voor de dag komen. Zowel bij de vrouwelijke tennisrokjes en topjes als bij de mannelijke tenniskleding zie je diezelfde tendens wederkeren. K-Swiss weet duidelijk hoe ze de sportbeleving maximaal tot uiting laten komen.

Maar ook alles voor de vrijetijdsbesteding

De tendens zag men al opkomen bij allerhande andere sportlabels en ook K-Swiss kon op dat vlak niet achterwege blijven: de introductie van sportieve vrijetijdskleding. Hun sneakers zijn het voorbeeld bij uitstek. Ze zijn aangepast voor een casual urban look maar passen eigenlijk bij alle kledingstijlen. Ze kunnen perfect onder een casual jasje of een schattig jurkje gedragen worden maar de stevige varianten kunnen naadloos aansluiten bij een stoere look met een strakke jeans en een lederen jas. Hoe dan ook behouden ze de kenmerken die men van K-Swiss gewoon is: comfortabel, stijlvol en voorzien van een sportief uiterlijk.