Naar hoofdinhoud gaan
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje
Alle producten van CONVERSE274

Converse: het merk voor een urban outfit

Het was 1908 toen de Converse Rubber Shoe company werd opgericht. De naam zegt het natuurlijk al: dit Amerikaanse merk maakt schoenen die voor een groot deel uit rubber bestaan. Rubber is namelijk een ontzettend flexibel materiaal dat veel kan doorstaan. Al vanaf het eerste moment maakte dit label schoenen voor mannen, vrouwen en kinderen. Vijf jaar na de oprichting van Converse ging het merk zich richten op sportschoenen. Ze begonnen met tennisschoenen, maar breiden al snel uit naar basketbal. De duurzame zool was meteen een hit bij sportmannen en -vrouwen, waardoor Converse al snel een merk werd dat wereldberoemde gympen maakte.

Sneakers: de basis van Converse

Sneakers vormen ongetwijfeld het basisaanbod van het merk en het gamma is dan ook uitgebreid. Converse maakt items in allerlei verschillende soorten en maten, maar meestal hebben ze één ding met elkaar gemeen: de kenmerkende platte zool. Deze zool heeft altijd dezelfde speelse look, of je nu gaat voor een high top sneaker, een hoge laars of liever een lager exemplaar draagt. De designs zijn vrij eenvoudig, maar de keuze uit verschillende opvallende kleuren zorgt ervoor dat je toch een statement kunt maken met je sneakers. Voor dames zijn er bovendien speciale platform sneakers verkrijgbaar. Zo voel je je alsof je hakken draagt, terwijl je je outfit complementeert met een paar stoere gympen. De designers houden het merk verrassend door regelmatig met een speciale collectie uit te komen. Deze limited editions hebben bijna altijd een opvallende look, bijvoorbeeld in de vorm van een vrolijke print of een unieke kleur.

Een complete urban outfit dankzij accessoires

Hoewel het merk oorspronkelijk alleen maar schoenen verkocht, en dan specifiek sneakers, bestaat het aanbod tegenwoordig ook uit andere items. Zo kunnen vrouwen verschillende soorten en modellen tassen, topjes en zelfs broeken verwachten in het assortiment, die allemaal passen bij de schoenen van het merk. Voor mannen gaat de collectie dan weer van shorts en jackets tot speciale rugzakken en zelfs extra veters voor alle soorten sneakers. Het merk heeft dus duidelijk een breed aanbod aan zowel basisproducten als accessoires en bijbehorende kleding om een complete, urban stijl te creëren. Mixen en matchen is met het aanbod van Converse dus geen enkel probleem.