Ontdek onze SUMMER SOLDEN: Tot wel -70%5


Burlington: omdat mode zich nooit hoeft te verbergen

Het merk Burlington liet zich inspireren door het Schotse Argyle, een patroon opgebouwd uit verschillende lozenges. Dat patroon ontstond vermoedelijk in de zeventiende eeuw. Toen werd het voornamelijk gebruikt voor het decoreren van de bekende Schotse kilten. Het patroon kende zijn grote doorbraak ten tijde van de Eerste Wereldoorlog toen het zijn intrede deed in de alledaagse vrijetijdskleding. Dat typisch kiltpatroon werd door Burlington verwerkt in zijn collectie sokken, zonder aan eigentijdsheid in te boeten. Alhoewel dit label een rijke geschiedenis kent, begint het succesverhaal voornamelijk in de loop van deze eeuw. Onder andere het ‘one size fits all’ - concept voor heren (40-46 / 46-50) en dames (36-41) wist menig consument te bekoren. Sinds 2008 werd het bedrijf uiteindelijk een onderdeel van FALKE. Dat resulteerde in een unieke samenwerking waarbij de meest hoogwaardige materialen in de authentieke sokken verwerkt worden. Het maakte ze ook een stuk eigentijdser en met een bredere focus op het Europees continent. Vooral dat jaar is een kantelpunt in het verhaal van de Burlington-sokken.

Omdat sokken niet verborgen moeten blijven

De sokken van Burlington kiezen voor een opvallend en uniek karakter. Stijlvolle exemplaren die vaak een stuk groter zijn opdat hun uniek design niet in de schoen verborgen blijft. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen maar weten steeds de aandacht naar zich toe te trekken. Onder andere de kniekousen doen het heel goed bij dames, alhoewel de enkelsokken dan weer de ideale toevoeging zijn voor zij die graag hoge hakken dragen. Ook voor heren gaat die redenering vlot op, waarbij voornamelijk de King Size-exemplaren de show weten te stelen. Toch hoeven de kousen van Burlington niet altijd op te vallen. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook kousenvoetjes en kleine sneakersokken voor zowel heren als dames. Uiteraard zijn ook de klassieke sokken gewoon van de partij.

Iedere kous van Burlington is uniek

De tijd dat dit label zich liet beperken door het Schotse Argyle-patroon is nu wel definitief achterwege. De sokken laten zich typeren door een grote diversiteit van kleuren en patronen. Zo zijn er bijvoorbeeld sokken met vlaggen en kleuren van de nationale voetbalelftallen, camouflagesokken of kleurrijke exemplaren boordevol leuke patronen als tropical prints, hawaii print, hartjes en zelfs geinige teksten. Ze zijn ideaal voor wie de outfit een unieke toets wenst te geven of het heel eenvoudig wenst op te fleuren. Alleen al om die reden zijn de sokken van Burlington een must-have voor iedere sokkenlade.