Sjaals: (hart)verwarmende accessoires voor koudere dagen

Ze kunnen hier natuurlijk niet ontbreken: wanneer de herfstwind een koude rilling in het gelaat blaast, is het tijd om jouw warme outfit met een van je sjaals uit de kast te halen. In de eerste plaats zijn ze dan misschien wel een soepele warmtebron, in hun hart houden ze ervan om ook als mode-item aangesproken te worden. Niet voor niets nemen steeds meer modelabels sjaals in hun assortiment op. Dat doen ze bovendien in een grote selectie aan patronen, stijlen, materialen en kleuren. Genieten van een dosis extra warmte hoeft nu eenmaal niet te betekenen dat je aan stijl moet inboeten, integendeel.

De verschillende soorten damesdoeken

Er zijn werkelijk talloze stijlen en materialen sjaals. Zelfs de manier waarop je ‘m knoopt en het materiaal kunnen een wereld van verschil betekenen. Vooral tijdens de gevreesde eerste herfstbui. Wanneer het stijlvol mag zijn, kies je voor een modieuze damesdoek op basis van katoen. Zo’n katoenen sjaal weet zelfs de meest eenvoudige bloes om te toveren in een elegant exemplaar. Ze gaan eveneens perfect samen met blazers en parka’s. Ze komen bovendien ook in open modellen die ideaal zijn voor milde dagen waar een fris briesje in de nek nog steeds welkom is. Wanneer het flink kouder wordt kan je uiteraard nog steeds kiezen voor de Eli Green-knoop waarbij een dubbele draai rond de hals voor extra verwarming zorgt. Dat garandeert een comfortabel gevoel maar biedt ook extra stijl aan jouw outfit.

Een damessjaal voor iedere stijl

Lang niet alleen het materiaal of het model spelen een belangrijke modieuze rol. Ook de kleuren en de prints zijn minstens even belangrijk. Liefdevolle en speelse exemplaren zijn er bijvoorbeeld in overvloed. Wat denk je bijvoorbeeld van een sjaal in marinelook of een variant waar een liefdevol Minnie Mouse voorbijgangers opwacht? Ook tijdens de herfst- en winterperiode hoeft men immers onze zomerse vreugde niet los te laten. Hiernaast staan dan weer de stijlvolle exemplaren die de meest hippe kleuren combineren. Zo kom je steeds trendy voor de dag. Tot slotte zijn er de eenkleurige modellen die perfect aansluiten bij een elegante look. Hier vind je vaak zachte kleuren en aardetinten. Dat geeft het eveneens een tijdloze look aangezien dergelijke sjaals het ieder jaar opnieuw gewoon goed doen.