Naar hoofdinhoud gaan
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje
Alle producten van Gipsy146

Gipsy: lederwaren met een stoer kantje

Het stoere label Gipsy staat bekend om zijn grote collectie leren jackets van een hoge kwaliteit. Het is een onderdeel van modehuis Mauritius dat in 1982 in Stuttgart opgericht werd door Bernd Thuering. Het Gipsy label heeft een uitgesproken used-look die in de jaren 70 hoogtij vierde en de laatste jaren aan een enorme comeback bezig is. Jaarlijks wordt ook de collectie sterk uitgebreid met nieuwe ontwerpen met een klassieke look maar innovatieve details. De naam van dit trendy merk is overigens niet toevallig gekozen. Ze verwijst naar de stoere zigeuner-look van de leren jackets die afgewerkt worden met de fijnste details. Ze verwijst naar het vrijheidminnende karakter van de doelgroep: mannen en vrouwen op zoek naar een stoere leren jas die bij hun persoonlijkheid past.

Leren jassen van een grote kwaliteit

De kern van het assortiment van Gipsy bestaat uit exclusief ontworpen leren jassen van een hoge kwaliteit. Jassen met klassieke, vintage elementen met moderne naden afgewerkt. Qua materiaal wordt er uitsluitend gewerkt met gelooid leder dat eerst een handmatig wasproces heeft ondergaan. Het is dit proces dat zorgt voor de unieke used-look en de bijzondere patronen waar het merk bekend om staat. Het is dit proces die het geheel dat edgy kantje mee geeft. Naast leren jassen vind je echter ook nog heel wat andere leuke spullen terug in de collectie. Zo is er een brede selectie topjes en jassen in suède, maar ook stoere jurken en T-shirts met een excentrieke print helemaal in de lijn van Gipsy.

Oude stijlen in een nieuw jasje met Gipsy

De ontwerpers van Gipsy hebben zich gespecialiseerd in het verpakken van oude stijlen in een nieuw jasje. Zo zijn typische details het toevoegen van asymmetrische ritsen, gewatteerde naden en opgestikte zakken. Dat nieuw jasje houdt echter ook in dat er veel aandacht is voor het ecologische proces. Goed om te weten is dat geen enkel van de Gipsy-jassen vervuilers bevatten. Het natuurlijke productieproces en regelmatige controles zorgen voor een label waarin je je goed voelt en goed over mag voelen. Dit trendy label produceert kleding die comfortabel zit en veelzijdig is. Waarom bijvoorbeeld niet een leren broek of rok combineren met een elegant overhemd of bloesje voor op kantoor? Ben je op zoek naar betaalbare, functionele en trendbewuste leren kleding met een stoere feel? Dan is Gipsy het merk voor jou.