Schöffel: voor de liefhebbers van natuurlijke omgevingen

Schöffel is marktleider binnen het segment van outdoor kleding en skikleding. Eigenlijk begint het verhaal van dit label meer dan tweehonderd jaar geleden. Toen lag de focus nog lang niet op de outdoorkleding maar koos het voor een veel ruimer assortiment. Vooral in de jaren 70, met de introductie van nieuwe materialen en productiemethoden, werd de skikleding veel bestendiger. Waterbestendigheid, windbescherming en valbescherming konden zo beter gegarandeerd worden. Vanaf die periode verliep de verkoop van de ski- en outdoorkleding steeds sneller en sneller. De komende decennia zou Schöffel uiteindelijk uitgroeien tot de marktleider die het vandaag de dag is. Het feit dat het bedrijf (onder andere met zijn slogan "Ich bin raus") steeds verder inzette op nieuwe marketingmodellen, is zeker een belangrijke factor in dit succesverhaal.

Ideale kleding om de batterijen opnieuw op te laden

De aangehaalde leuze van Schöffel, "Ich bin raus", was natuurlijk niet lukraak gekozen. Het is een vertaling van de filosofie van dit familiebedrijf. Een zienswijze die vertrekt van een sportieve beweeglijkheid in de natuur. Een beweeglijkheid waarbij de dagdagelijkse routine wordt vervangen door een natuurlijk gevoel. De kledingproducten van dit label trachten dan ook die filosofie te vertalen in stugge modellen die tegen een stootje kunnen maar toch voldoende comfortabel zijn en de nodige beweeglijkheid garanderen. Zo garanderen ze bijvoorbeeld bestendigheid ten opzichte van alle weersomstandigheden (regen, wind, sneeuw of hitte), functionaliteit in alle opzichten (bv. extra ruime jaszakken) en ultieme beweeglijkheid door unieke materiaalcombinaties. Natuurlijk hoef je de kleding lang niet alleen te dragen wanneer je de wijde natuur intrekt. Het geheel is steeds stijlvol vormgegeven waardoor de modellen ook gewoon een meerwaarde kunnen zijn in de stad, op de fiets of op het werk.

Ontdek het rijk assortiment van Schöffel

De kledingproducten van Schöffel zijn er voor zowel heren als dames. Natuurlijk steeds met een focus op het outdoorleven. Het gaat onder andere om jassen, broeken en bodywarmers. Toch behoren ook klassieke kledingstukken tot de mogelijkheden, denk maar aan een stijlvol hemd. Natuurlijk is ook zo’n hemd aangepast aan de vereisten van dit Duits merk: stretch en UV-bescherming zijn bijvoorbeeld een echte must. Voor de dames vind je dan weer bloesjes, polo’s of shirts die aan diezelfde vereisten voldoen. Zo vind je bij Schöffel niet alleen kledingstukken voor de intensieve vakantie maar ook ter bescherming van onze alledaagse activiteiten.