WINTERSOLDEN! Tot wel -50%5

Items van het merk filteren
Alle producten van Petrol Industries95

Petrol Industries: mode voor heren met een stoer kantje

Het modelabel Petrol Industries werd door Petro van Zon opgericht in het jaar 1989. Hij liet zich inspireren door wat hij de motorcentric lifestyle noemde: heerlijk ruig en puur. Het smeltende rubber op het asfalt en de bijhorende vrijheid gaf hem de ruimte om kleren te ontwerpen voor mannen met een passie voor motoren en auto’s. Hiervoor koos Petro voor een combinatie van vintagewear en denim, zowel voor wat betreft de heren- als de kindercollectie. Want volgens dit label kunnen ook kinderen stoere bikers wezen. Het resultaat is iedere keer opnieuw hetzelfde: stoere mannenkleding dat niet verfijnd wenst te zijn, net als degene die het draagt. Het succes van Petrol Industries wist de laatste jaren steeds verder toe te nemen. Na het openen van diverse winkels in onder andere Duitsland, Frankrijk en de Benelux, verwierf Vendis Capital een meerderheidsbelang in Petrol Industries. Na een grote kapitaalinjectie wist het label zijn verdere groei nog verder te optimaliseren.

Het bewijs dat denim & vintage perfect kunnen samengaan

Vroeger waren denim en vintage twee aparte categorieën die zelden gecombineerd werden. Petrol Industries bracht daar verandering in en verhief het zelfs tot hun stokpaardje. Toch moet men het durven zeggen: ze doen dat wel vanuit een eigentijdse visie op hedendaagse mode waarbij de denim- en vintagestijlen eerder als stijltoevoeging fungeren. Dat resulteert in een stoere stijl die men niet zomaar mag verwarren met de streetwear die jongeren zo graag dragen. Het is eerder een eerbetoon voor alle hardwerkende mannen die ploeteren in de olie en gezegend zijn met een 'down to earth'-mentaliteit. De ongebreidelde kracht die doelgroep typeert, wensen de kledingproducten van Petrol Industries dan ook uit te stralen.

Krachtig maar toch stijlvol voor de dag met Petrol Industries

Alhoewel de focus duidelijk ligt op bruuske kracht, hoeft dat natuurlijk niet te betekenen dat stoere mannen alleen met aftandse vintage kleding over straat mogen komen. Petrol Industries geeft hen dan ook alle stijl maar dan in een functioneel en robuust jasje. Onder ander de truien, jassen, shirts en broeken garanderen een maximaal comfort en kiezen voor gedempte kleuren die de balans tussen hip, tijdloos en stoer weten te bewaren. Ook de slim gedoseerde prints vertolken datzelfde doel. Uiteraard zijn er ook enkele casual snitten voor stoere kerels die onderhandelen over de aankoop van hun nieuwe motor. Dit label weet als geen ander hoe ze denim, vintage, stijl, kracht en functionaliteit in enkele collectie gieten kunnen. Bovendien doet Petrol Industries het gewoon iedere keer opnieuw.