Schoudertassen heren: van zakelijke doelmatigheid tot breedgeschouderde stijl

De tijd dat enkel vrouwen met tassen konden pronken, behoort nu echt wel tot de verleden tijd. Zo laat de nieuwste lijn schoudertassen heren toe om mannelijke functionaliteit hand in hand te laten gaan met Spartaanse viriliteit. Steeds meer mannen erkennen dan ook dat hun schoudertas hun ideale metgezel is, zowel op het werk als in hun vrije tijd. Alhoewel het oorspronkelijk aanbod aan schoudertassen heren voornamelijk een zakelijke oplossing bood, is dat vandaag al lang geen verplichting meer. Textiele stoffen, kleurrijke uitvoeringen, gewaagde patronen en verschillende formaten lijken het aanbod tegenwoordig te sieren. Toch hebben ze nog steeds hun functioneel karakter met elkaar gemeen.

Hoe de perfecte herentas te vinden

Het kiezen van een ideale schoudertas is zelden eenvoudig te noemen. Zo weet het ruime assortiment aan schoudertassen heren al snel te imponeren. Liefhebbers van exclusieve stijlen zullen bijvoorbeeld kiezen voor zwarte uitvoeringen of zachtere aardetinten. Kunstleer doet het hier heel goed, zeker voor een zakelijke outfit. Uiteraard kan ook gekozen worden voor de luxueuze uitvoeringen op basis van echt buffelleer. Voor wie eerder op zoek is naar een sportief model kan een schoudertas op basis van textiel zeker door de beugel. Hier wordt vaak gekozen voor opvallende logo’s en indrukwekkende prints, gaande van kleurrijke taferelen tot campy prints die een portie stoerheid introduceren. Voor wie tot slot zijn schoudertas graag in een casual of urban look introduceert, zijn er modellen beschikbaar die mooi lijken te balanceren tussen de sportieve en zakelijke varianten. Zelfs schoudertassen op basis van denim behoren tegenwoordig tot de masculiene mogelijkheden.

Citybags bieden doelgerichte structuur aan het dagelijkse leven

Het grote publiek zou niet voor schoudertassen kiezen indien ze niet uitblonken op vlak van functionaliteit. Zo zijn het merendeel van de modellen voorzien van verschillende vakken om snel alles binnen handbereik te hebben, gaande van een tablet tot het notitieboekje of de portemonnee. De grotere modellen bevatten eveneens een vak voor het opbergen van een laptop, waardoor zij het voornamelijk goed doen in functie van zakelijke doeleinden. Alhoewel ze stuk voor stuk de noemer schoudertas dragen, weten sommigen ook hier hun multifunctionaliteit te etaleren. De schouderbeugel kan dan eenvoudig vervangen worden door een handbeugel of omgekeerd, al dan niet via een eenvoudig kliksysteem. Tot slot zijn de modellen gewoon verkrijgbaar in verschillende formaten. Stuk voor stuk brengen deze schoudertassen heren alles waar ze naar op zoek zijn.