Naar hoofdinhoud gaan
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje
 Merkenheader
Alle producten van Nudie Jeans Co49

Nudie Jeans: een ruw merk voor verfijnde heren

Nudie Jeans werd in 1999 opgericht door Maria Erixsson. Deze Zweedse dame was de voormalige hoofdontwerpster van de jeansdivisie van Lee. Hier wist ze haar eigen stijl te ontwikkelen die zich niet liet inspireren door actuele modetendensen. Raw denim stond in die stijl centraal, zonder aan duurzaamheid en eerlijkheid in te willen boeten. De plaats waar het allemaal begon: het Zweedse Göteborg. Het was een echt succesverhaal want het label was een van de eerste Scandinavische modemerken die de hippe noordelijke stijl in andere Europese regionen wist te verspreiden. Raw denim kent men intussen allemaal wel, toch staat het label nog steeds gelijk aan premium kwaliteit en innovatief vakmanschap.

Casual raw denim met een coole hint

Aan de basis van het succesverhaal lag dus Maria haar unieke visie op raw denim. Een stijl waarbij de broeken in indigo gedoopt worden en nadien worden bewerkt met allerhande was- en schuurtechnieken. Het label kiest hierbij voor een actieve stijl. Een stijl waarbij de broek wasbeurt na wasbeurt zijn unieke vormgeving bereikt. Toch laat het label zich vandaag de dag kenmerken door haar ruime diversiteit, gaande van casual bootscuts tot rechte pijpen en skinny jeansproducten. Vaak nog steeds in een look dat doet denken aan raw denim. De jeansproducten zijn vaak voorzien van een casual vormgeving waardoor ze eveneens geschikt zijn als vrijetijdskleding voor zij die het graag combineren met een hemd of casual lederen kledingstukken. Bij Nudie Jeans kiezen ze duidelijk voor casual stijlen die een vleugje rebelsheid uitstralen zonder daarin te overdrijven.

Organic denim van Nudie Jeans

Bij Nudie Jeans streefden ze altijd al een hoge mate van duurzaamheid na. Het feit dat hun broeken hun stijl niet verliezen maar net opbouwen bij iedere wasbeurt, zorgt bijvoorbeeld voor een extra lange levensduur. Toen ze daar in 2007 ook hun organic denim aan toevoegden, was het plaatje echter compleet. Het gaat om jeansbroeken die gemaakt worden op basis van gerecycled indigo. Tijdens het productieproces wordt hierbij het gebruik van chemicaliën vermeden en men kiest abrupt voor ecologisch verantwoorde katoenplantages. Het resultaat is duidelijk herkenbaar door de afwijkende indigokleur die een verfijnde groene hint bevat. Alhoewel ook hier de casual details zichtbaar zijn, worden de jeansproducten ook wel door duurzame hipsters gedragen. Op die manier speelt Nudie Jeans in op verschillende segmenten die steeds op zoek zijn naar pasklare en milieubewuste antwoorden.