Daniel Hechter: de haute culture voor iedere dag

Het modelabel Daniel Hechter werd in 1962 opgericht door de gelijknamige man. Daniel haalde aan dat de Franse mode aan de bakermat stond van een nieuw tijdperk en wilde de bevolking met een eigen label over de streep helpen. In het jaar 1962 deed hij dat uiteindelijk ook door zijn eerste collectie naar de catwalk te brengen. Pas later kwamen de modellen ook naar de Parijse winkels. De reden voor het groeiende succes was de samenhang tussen elegantie, alledaagsheid, individualiteit en de expressiemogelijkheden van de modellen. Sinds die dag bouwde Daniel Hechter aan een ruim modeverhaal, inclusief mannenmode (1968), waarbij andermaal de zogenaamde “savoir vivre” centraal staat. Nu kent men het ook als sponsor van talloze clubs en festiviteiten. In 2014 lanceerde het label zijn eerste premium collectie. Vandaag de dag kent het bedrijf een afzetmarkt in 65 verschillende landen aan de hand van 3200 verkooppunten. Uiteraard kent men die vooral omwille van de prestigieuze winkel in Parijs, maar dichter bij huis vindt men eveneens verkooppunten in Brugge, Genk, Maastricht en Roermond.

De Franse manier van leven

Dit label verenigt alle Franse levensinvloeden en Parijse bekommernissen in al haar kledingstukken. Zo gaat het steeds opnieuw om zwierig exemplaar met een elegante uitstraling en accenten boordevol glamour. Toch is het altijd licht en comfortabel om ook in een drukke stad de nodige vrijheid te genieten. De Parijse bijzonderheid boordevol creativiteit weerspiegelt zich in ieder model. De kledingstukken sluiten altijd wel aan bij de exclusieve stijl terwijl het toch voor de gewone bevolking betaalbaar is. Daniel Hechter heeft het hier over de zogenaamde haute culture voor iedere dag, wat het label een bijzondere uitstraling geeft. Zowel beroemdheden als alledaagse Parijse burgers blijken er fan van te zijn.

Het rijke assortiment van Daniel Hechter

Het assortiment van Daniel Hechter bestaat uit drie grote lijnen: een dameslijn, een herenlijn en de Daniel Hechter Lifestyle Collection. Voor vrouwen gaat het om stijlvolle kleedjes, bloesjes die de rijke hals etaleren en ook schoenen, truien en zelfs jeansbroeken en shirts. Voor de heren is de collectie minstens even alledaags maar is er ook een rijke focus op de premiumcollectie waarbij pakken een belangrijke rol spelen. Jouw look maak je tot slot helemaal af met de Lifestyle Collection waar je onder andere stijlvolle stropdassen, zonnebrillen en horloges zal terugvinden. Met Daniel Hechter heb je alles in huis voor een stijlvolle dagdagelijkse look.