ANERKJENDT: trendy natuurlijke herendesigns met een Scandinavische knipoog

Het verhaal van ANERKJENDT leest bijna als een sprookje. Het begon allemaal met een Fins meisje en een lange jongeman. Geeky rockers, zoals ze zichzelf noemden. Samen misten ze iets in de beschikbare kleding: hipster- en geeky rockersfashion met respect voor de natuur. Wat in 2011 nog start met een kleinschalig label groeit al snel uit tot een ‘alom bekend’ (de letterlijke betekenis van ANERKJENDT) fashionmerk. Het resultaat is hipsterkleding voor mannen met duidelijke verwijzingen naar de natuur. Aardekleuren, natuurlijke materialen en afwerkingen, zijn het logische gevolg.

Casual kwaliteitsmode met een knipoog naar de natuur

ANERKJENDT kent men voornamelijk omwille van de natuurprints die de shirts en hemden typeren. Bladeren, bomen en bloemen zijn vaak aanwezig. Iedere keer opnieuw met een verfijnde knipoog naar het Scandinavisch natuurlandschap. Steeds stijlvol maar toch een beetje los, zoals men het van hipsterfashion gewoon is. Vaak worden ook natuurlijke materialen verwerkt in de kledingstukken. Denk bijvoorbeeld aan truien op basis van wol of jassen met leren details, uiteraard in een van de vele kleuren die de Scandinavische natuur domineren. Bijzonder zijn de (sweat)shirts die gebruikmaken van gerecycled katoen. Dat laatste is trouwens heel belangrijk voor een merk dat ook op sociaal vlak duurzaam tracht te zijn. Dit fashionlabel gebruikt zijn inkomsten dan ook om allerhande ethische en groene organisaties te steunen. Zo bouwt het mee aan dierenrechten en schenkt het kleren aan organisaties die opkomen voor de minder welgestelden uit het Zuiden. Door te kiezen voor ANERKJENDT, kies je dan ook voor een sociale, ethische en groene deernis. Niet voor niets groeide dit Deens kledingmerk in korte tijd uit tot een van de meest populaire fashionlabels bij jonge hipsters.

Ook mannen mogen trendy door het leven gaan

Een trendy outfit is inderdaad lang niet alleen meer het alleenrecht van stijlvolle dames. De kledij van dit Deens fashionlabel helpt alvast om een ultieme balans te vinden tussen een casual look en stijlvolle trends. Het gebruik van rustige kleuren garandeert een subtiele kledingstijl waarbij een eigentijdse look achter de hoek loert. Natuurlijk schikt de kleding van ANERKJENDT zich ook uitstekend om bijvoorbeeld te combineren met een afgeweerde spijkerbroek en een stevig stel schoenen. Anderzijds doen ze het minstens even goed onder een gestoffeerde broek en een iets chiquer kostuumschoeisel. ANERKJENDT schikt zich uitstekend om eenvoudig te kunnen wisselen tussen vrijetijdskleding naar Scandinavisch model en een semi-casual look voor op kantoor.