Trenchcoats voor heren6

Je hebt alle producten uit de categorie Trenchcoats gezien

Ontdek meer producten uit de categorie Mantels

Trenchcoats voor heren: casual of zakelijke warmte

Trenchcoats en heren: het zorgt voor een rijkelijke combinatie. Dat is niet voor niets, want deze jassen zijn ontzettend veelzijdig en zien er bovendien erg stijlvol uit. De trenchcoat is al jarenlang een klassieker die eigenlijk in de klerenkast van iedere heer zou moeten hangen. Het gaat om lange jassen die zich uitstrekken tot net boven de knie. Ook de dubbele rij knopen en de riem rond de uiteindes zijn belangrijke kenmerken van dit type jas. Verder zijn ook de klassieke uitstraling en flappen aan de schouders, al dan niet te sluiten via eigen knopen, belangrijke eigenschappen die het uiterlijk typeren. Dankzij al deze kenmerken is de trenchcoat een statige jas, maar er zijn ook verschillende speelsere modellen verkrijgbaar.

De kenmerken van trenchcoats voor mannen

Trenchcoats voor heren zijn geschikt voor allerlei verschillende soorten mannen. Je kunt de jassen namelijk altijd goed gebruiken, wat je persoonlijke stijl ook is. De jassen zijn heel toegankelijk door het groot aantal stijlen en snits. Ook de kleuren beperken zich niet gewoon tot het klassieke blauw of zwart waarmee je snel een casual of zelfs zakelijke look kunt aannemen. Nee, wat dacht je bijvoorbeeld van een camouflageprint of een gespikkelde variant? Natuurlijk blijft het merendeel wel trouw aan de eenkleurige stijl boordevol casual elegantie, maar zelfs binnen die modellen zijn de nodige verschillen begerenswaardig. Ronde halzen, V-halzen en diepe insnijdingen wisselen elkaar dan ook voortdurend af. Met of zonder zijzakken, een regenbestendige stof of eerder extra warm wol: trenchcoats voor heren zijn universeler dan ooit tevoren.

Hoe combineer je deze overgangsmantels?

In de eerste plaats laten deze jassen zich ideaal combineren voor het aanmeten van een zakelijke look. Vooral overhemden doen het hier heel goed. Dat is met name het geval indien gekozen wordt voor een V-kraag waarbij het hemd uitbundig mag komen piepen. Uiteraard combineer je dat hemd dan met een stoffen broek en stijlvolle lederen schoenen. Een das lijkt alvast not done, dan kies je maar beter voor een pak. Hoe dan ook gaan deze jassen perfect samen met casual kledingstukken. Denk bijvoorbeeld aan een gestreept shirt met een mariniersuiterlijk. Ook een jeans of een gestreepte stoffen broek zijn hier goede ideeën. Maar hoe je ze ook wilt combineren; steeds opnieuw voegen trenchcoats voor heren extra elegantie toe aan de mannelijke look.