Must-have tussenjas: Tot -30% EXTRA5

Nog maar:00HRS00MIN00SEC

Rehab: Nederlandse footwear voor zij die barsten van zelfvertrouwen

Rehab is een Nederlands modelabel dat in 2008 werd opgericht door Jaco Flach. In 2010 voegde Jeremy Westerhuis zich als partner bij het bedrijf. Het label kiest voornamelijk voor hoogwaardige mode en schoenen die ongeëvenaard zijn op vlak van kwaliteit. Hierbij trachten ze, met hun unieke stijl in het achterhoofd, zich te focussen op de zelfbewuste consument die graag van een vleugje exclusiviteit geniet. Toch hoeft dat niet te betekenen dat het automatisch gaat om casual of classic schoenen. Zo heeft het label bijvoorbeeld ook zowel heren- als damessneakers beschikbaar. Tegenwoordig doet Rehab bovendien veel meer dan louter het maken van footwear. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook een ruime collectie aan portefeuilles, riemen, mutsen en andere accessoires. Ook hier staat diezelfde stijl en hun kenmerkende focus op duurzaamheid centraal. Het label telt verkooppunten in de grootste Nederlandse steden, in het Belgische Antwerpen en in Duitse steden als Hamburg en Maagdenburg.

Schoenen van de beste kwaliteit

Rehab streeft steeds schoenen na die voldoen aan de striktste kwaliteitsnormen. Dit doen ze door bijvoorbeeld goede werkomstandigheden en productietechnieken te incorporeren in al hun werkplaatsen. Als lid van het BSCI (Business Social Compliance Initiative) geloven zij er dan ook rotsvast in dat goede arbeidsomstandigheden de kwaliteit van de producten verhogen. Toch vragen ze ook heel wat van hun medewerkers en staat ook de nodige portie vakmanschap centraal. Zo worden de leermaterialen handmatig verwerkt door Europese arbeiders. Ieder seizoen komen dan wel een dertigtal nieuwe modellen op de markt, toch worden ze stuk voor stuk uitbundig getest op basis van allerhande innovatieve technologieën. Een gerichte kwaliteitscontrole weet bovendien ook tijdens en na de productie een ultieme pasvorm te garanderen. Het resultaat is een schoen waarbij je al snel op wolken lijkt te lopen. En de uitstraling? Die zijn te omschrijven als ongewoon, een tikkeltje ambitieus en never out of style.

De accessoires van Rehab

Bij Rehab kiezen ze duidelijk voor een totaallook, door allerhande accessoires aan te bieden. Het gaat bijvoorbeeld om logische toevoegingen als een schoenverzorgingsset of kousen die voor een nog zachter wandelgevoel zorgen. Toch zijn er ook enkele bijzondere varianten te noteren. Het gaat bijvoorbeeld om bijpassende riemen en armbanden maar evenzeer om mutsen of hippe veters die een unieke look aan de schoenen weten te bezorgen. Bij Rehab kiezen ze er duidelijk voor om zelfvertrouwde heren en dames te plezieren met alle modieuze vrijheid die ze zich maar kunnen wensen.