Naar hoofdinhoud gaan
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje

LACOSTE: diversiteit en sportiviteit

LACOSTE is een van de bekendste kledingmerken van dit moment. En daar hebben de unieke modellen en stijl ongetwijfeld iets mee te maken. Het merk werd in 1933 opgericht en de iconische afbeelding van een krokodil stond toen al voor de combinatie van elegantie en sportiviteit. Kledij van LACOSTE kenmerkt zich door invloeden van de Franse stijl aan het begin van de 20e eeuw. Tegenwoordig hebben de collecties echter evengoed een urban, ietwat casual look. De oprichter van het merk, René Lacoste, was zelf actief in de sportwereld als tennisser en wilde dan ook kledij aanbieden die bij atleten paste. LACOSTE was het resultaat.

Ideaal voor sporters

LACOSTE kenmerkt zich vooral door zij diversiteit aan kledij en collecties. Zo zijn de typische polo's van het merk geschikt voor de recreatieve sporter op de golf- of tennisbaan, mede door hun eenvoudige model en frisse look. Alle polo's en shirts zijn van uitstekende kwaliteit en bieden een optimale ventilatie tijdens het sporten. Dit zijn eigenschappen die ook in de schoenen van het merk aanbod terugkomen; eenvoud, een traditionele maar toch jonge uitstraling en een kwaliteit die het sporten op zich veiliger, aangenamer en functioneler maakt. Ten slotte bewijzen ook de lederwaren van het merk (waaronder portemonnees, draagtassen en rugzakken) dat klasse en een sportief uiterlijk samen kunnen gaan.

De vele collecties van LACOSTE

LACOSTE ontwikkelt met iedere nieuwe collectie weer haar ‘eigen’ producten, waaronder de polo's, schoenen en accessoires. Naast de traditionele modellen zijn keer op keer ook de Paris Polo designs erg populair, mede dankzij hun casual ontwerp en frisse kleuren. Er wordt altijd rekening gehouden met verschillende modellen, kleuren en maten – bovendien voor tal van gelegenheden. Van casual en familiair tot eerder formeel en chic. Bovendien weet men wat van het merk verwacht mag worden: telkens opnieuw komen de kenmerkende eigenschappen terug in de kledingstukken, zoals de aanwezigheid van het subtiele maar iconische logo, de krokodil. Ook basiskleuren zoals roze, blauw, groen, die allemaal een zomerse indruk geven, worden vaker verwerkt. Op die manier wordt het sportieve karakter van de kledij gecombineerd met een elegante uitstraling. Dat is precies waar LACOSTE voor staat.