Naar hoofdinhoud gaan
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje

Selected Homme: voor de echt moderne man

De roots van het modemerk Selected Homme bevinden zich in Denemarken. Het is een onderdeel van het succesvolle bedrijf Bestseller en richt zich net als de andere sublabels steeds op een specifieke doelgroep. Het merk heeft, zoals de Franse naamgeving eigenlijk al doet vermoeden, een duidelijke focus op herenkleding voor een selecte groep mannen. Die selecte groep is er een die houdt van klassieke en extravagante kleding dat jong aan het hart weet te zijn. Alhoewel de geschiedenis van Bestseller men terugbrengt tot het jaar 1975, begint die van Selected Homme pas tweeëntwintig jaar later. Toen werd het label, net zoals zijn vrouwelijke variante, opgericht. Op basis van het internationaal netwerk dat het moederbedrijf wist uit te bouwen, kon het zich al snel een succesverhaal noemen. Intussen heeft het talloze Europese verkooppunten die je onder andere kan terugvinden in steden zoals het kleine Belgische Alsemberg of het grote Catalaanse Barcelona.

Een ideale combinatie van functioneel en fashionable

De kleding van Selected Homme is er voornamelijk voor de trendy man die de dagelijkse werkroutine boordevol uitdagingen graag afwisselt met recreatieve uitlatingen. Hiervoor kiest het voor een authentieke stijl die rekening houdt met de laatste trends en bovendien ook de nodige portie functionaliteit aan het assortiment toevoegt. Het concept sluit perfect aan bij de wensen van modebewuste heren. Zo is de kleding onderscheidend, is het voorzien van een elegant charme, is het tijdloos en voelt het altijd comfortabel aan. Binnen die krijtlijnen krijgen de ontwerpers van dit label dan ook alle vrijheid om een unieke urban streetwear-look te ontwerpen. Onder andere de contrastrijke shirts en de coole jeansproducten zijn erg in trek bij zowel jongelingen als rijpe heren.

De Scandinavische mode van Selected Homme

Alhoewel de Franse naamgeving anders doet vermoeden, is dit label er een naar de Scandinavische stijl. Een stijl die zich laat kenmerken door zijn onomwonden simpliciteit zonder al te veel franjes, net zoals z’n doelgroep. Dat maakt de kleding van dit merk niet alleen tijdloos maar verheft het bovendien tot een echte musthave. Ook het ruime assortiment volgt die trend en dit zowel bij de elegante klassieke pakken als bij de shirts die voorzien zijn van een leuke print. Bijkomstig voordeel: de kledingstukken van Selected Homme laten zich eenvoudig combineren waardoor je niet alleen snel jouw garderobe vullen kan, maar je bovendien ook naar hartelust van stijl kan wisselen.