Naturino: innovatieve schoenen met stijl

Het bekende merk voor kinderschoenen Naturino komt uit de stal van het grotere Falc S.p.a., dat in 1974 in het mooie Civitanova Marche opgericht werd door een aantal zakenmannen. Vanaf het begin lag de focus op de productie van kwaliteitsvolle kinderschoenen. Eerst werd het label Falcotto in 1982 opgericht en in 1988 lanceerde het bedrijf de Naturino kinderschoenenlijn. Typerend voor deze lijn is de hoogwaardige kwaliteit en de focus op innovatie. Getuige het kenmerkende zandeffect van de schoenen wat zoveel betekent als dat de schoen zich naar de voet van het kind vormt. Aan het welbevinden van die voeten wordt dan ook heel wat aandacht gegeven. De kindvriendelijke ontwerpen en unieke stijl heeft van Naturino een internationaal succesverhaal gemaakt sinds de lancering in 1988.

De innovatieve kant van Naturino

Naturino besteedt ontzettend veel aandacht aan het welzijn van de kindervoeten. Naast het zandeffect, dat de gezonde ontwikkeling van de voetboog ondersteunt, zijn de afzonderlijke modellen stuk voor stuk uitgerust met verwijderbare, antibacteriële en ergonomische inlegzolen. Daarenboven zorgen de antislipzolen en geïntegreerde dempingselementen voor duurzame en kwaliteitsvolle schoenen waar jouw kind zich goed in voelt. Niet toevallig werkt het Italiaanse label dan ook al sinds de begindagen samen met voetspecialisten en kinderartsen. Slecht weer buiten? Dan biedt dit innovatieve label waterdichte, winddichte en ademende enkellaarsjes en veterlaarzen. Ten slotte kiest Naturino ervoor om quasi uitsluitend met praktische klittenbandsluitingen op de sneakers en sandalen te werken. Zo knellen de schoenen nooit en zijn ze ontzettend simpel uit en aan te trekken.

Het oog wil ook wat

Het spreekt voor zich dat de nadruk op ergonomie en kindvriendelijke ontwerpen zeer belangrijk is voor de doelgroep: ouders die de groei en ontwikkeling van hun kinderen echt opvolgen. Daarnaast is het echter even vanzelfsprekend dat ook het oog wel iets wit. Naturino is zich hier heel goed bewust van en brengt tal van kindvriendelijke ontwerpen met leuke graphics, bloemenpatronen, felle kleuren en sterren. De speelse ontwerpen van het Italiaanse merk vallen in de smaak bij kinderen en bieden behoorlijk wat keuzevrijheid. Bovendien is ook het assortiment door de jaren heen sterk uitgebreid. Naast open ballerina’s voor een zomers weertje vind je in de brede collectie ook enkellaarsjes en modieuze instappers. Stuk voor stuk met de gekende kwaliteit van Naturino.