Naar hoofdinhoud gaan

Om de juiste pasvorm te vinden
Hoe meet je een kostuum op

Om de juiste pasvorm te vinden Hoe meet je een kostuum op
Hoe meet je een kostuum op365

Pasvorm is essentieel

Een kostuum valt of staat met de pasvorm. Met het perfecte colbert voel je meteen gepolijst en samengesteld. Een juiste pasvorm is niet alleen stylish, maar ook comfortabel voor urenlang draagplezier. Bovendien is een goed passend kostuum gemaakt om lang mee te gaan, dus je kunt er jaren op vertrouwen. De perfecte pantalon moet je het gevoel geven dat je alles kunt doen. Met de juiste pasvorm voel je comfortabel en vrij om de hele dag te bewegen als een baas. Om de beste pasvorm en maat te vinden, is het belangrijk om de maten van zowel het colbert als de pantalon op te nemen. Lees verder om te leren hoe je dit aanpakt.

Raúl - Sophisticated Navy Blue Suit Look

Dit heb je nodig

Pak een meetlint, een pen en een stuk papier. Schrijf na elke meting de resultaten op en vergelijk ze met de maattabel van het merk waarin je geïnteresseerd bent om je juiste maat te vinden. Laten we beginnen!

Voor het colbert

Om je schouders te meten, trek je een goedzittend shirt aan. Trek het meetlint van de grens tussen schouder en arm (waar de naad over de schouder loopt) en meet de complete achterkant tot aan de andere naad op de grens tussen schouder en arm.

Voor de mouwlengte: houd je armen langs je lichaam en ontspan je schouders. Plaats het meetlint aan de rand van de naad bij de grens van de schouder en de arm. Meet recht naar beneden tot halverwege de pols.

Ga voor de borstmeting met de armen ontspannen langs je zij staan en meet rond het breedste deel van je borst.

Voor de bovenarmmeting wikkel je het meetlint over de schouderbladen, rond dezelfde plek als de onderarmmeting van de borst.